23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Complexul Viva a devenit leagănul tenisului gălăţean
Complexul Viva a devenit leagănul tenisului gălăţean

Gălăţenii au tânjit după tenis de calitate în ultimii 7-8 ani. Chiar dacă în oraşul de la Dunăre sunt mulţi practicanţi ai sportului alb, turneele au ocolit Galaţiul. Iată însă că în 2014 lucrurile s-au schimbat. A fost mai întâi turneul de 10.000 de dolari găzduit de arena ICMRS, destinat băieţilor. Au urmat două turnee cu premii de 10.000 de dolari destinate fetelor. Ambele competiţii au fost găzduite de complexul Viva. Organizarea a fost la superlativ iar acest lucru l-a determinat pe directorul complexului să demareze formalităţile pentru ca Viva să găzduiască un turneu feminin.
Florin Şipoş, directorul Complexului de tenis Viva, a declarat: „Vă spun, în premieră, că s-a oficializat organizarea unui nou turneu de 10.000 de dolari. Este cel de-al treilea turneu destinat fetelor pe care îl găzduiesc în interval de 3 luni. Acesta va debuta pe data de 31 august. Apoi va urma pe la jumătatea lunii septembrie un turneu de circuit pentru vârsta de 14 ani destinat băieţilor şi fetelor. Acestea vor fi turneele de anul acesta, pentru că apoi va urma perioada friguroasă. În 2015 vom avea 4 turnee: 2 pentru fete şi 2 pentru băieţi. Primul turneu al fetelor va avea premii de 15.000 de dolari, iar cel de al doilea va fi de 25.000 de dolari. Primul turneu al băieţilor va avea premii de 15.000 de dolari şi încercăm şi sperăm să reuşim să aducem în oraşul nostru un challenger pentru băieţi în valoare de 50.000 de dolari. Galaţiul va deveni Centru de Excelenţă poate chiar în 2015. Federaţia ne sprijină, iar echipa de la Primărie este senzaţională şi ajută din toate puterile sportul. Vin vremuri frumoase pentru tenisul gălăţean".
Tenisul este pe val în România după performanţele extraordinare obţinute de Simona Halep iar conducerea Federaţiei de specialitate vrea să valorifice la maximum momentul fantastic pe care îl traversează sportul alb. La Galaţi tenisul s-a stabilit la Complexul Viva, locul ideal pentru practicarea acestui sport considerat exclusivist.


Articole înrudite