23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a obţinut un punct chinuit la Braşov
Oţelul a obţinut un punct chinuit la Braşov

Oţelul a început curajos partida de la Braşov. Elevii lui Weiss au făcut pressing avansat şi i-au surprins pe braşoveni. Era minutul 9 când Avdic a fost agăţat în careu de Cătălin Munteanu şi Zaharia marca din penalty, 0-1. Ce a urmat a semănat cu o canonadă. Gazdele au atacat cu toate liniile. Plopeanu, debutant în Liga 1, a intervenit salvator în minutul 18 la şutul lui Grigorie şi apoi Pecha a respins de pe linia porţii reluarea lui Constantinescu. Acelaşi Plopeanu a intervenit din nou în minutul 20, la şutul lui Constantinescu. Braşovenii domină în continuare, dar Oţelul a avut între buturi un adevărat înger păzitor. Plopeanu a salvat în minutul 35 lobul lui Cătălin Munteanu şi i-a exasperat pe braşoveni. Prima repriză s-a încheiat cu un şut al lui Zaharia reţinut în doi timpi de Iacob. Oţelul l-a pierdut la pauză pe Sipovic, care s-a accidentat la arcadă. Hans Michael Weiss l-a introdus pe Miron, un semidebutant pe prima scenă.
Repriza secundă începe la fel cum s-a încheiat prima parte, adică cu atacuri în valuri ale gazdelor şi cu o defensivă disperată a oaspeţilor. A ratat mai întâi Grigorie, în minutul 48, pentru ca în minutul 54 Plopeanu să respingă şutul lui Cătălin Munteanu. Pe teren exista practic o singură echipă, FC Braşov, care irosea câte o ocazie la 5 minute. Golul egalării vine în minutul 75, când Constantinescu se înalţă peste Murgoci şi înscrie cu capul la colţul scurt, 1-1. Braşovenii se rostogolesc practic peste adversari, iar oţelarii nu sunt capabili să lege 3 pase consecutive. Oţelul rămâne în 10 oameni în minutul 81, după ce arbitrul Kovacs îl elimină extrem de uşor pe Murgoci. Gălăţenii au fost aproape să dea lovitura în minutul 85, când austriacul Ciftci a reluat puţin peste poartă de la 18 metri. Partida se încheie cu scorul de 1-1, chiar dacă arbitrul Kovacs a dictat 6 minute de prelungire, de parcă ar fi explodat vreo bombă în timpul meciului!
Realismul tehnicianului Oţelului oferă speranţe pentru viitor. Echipa gălăţeană nu a jucat mai nimic, dar a obţinut un punct. Faptul că oţelarii nu au reuşit să lege 2-3 pase în partea secundă îngrijorează cel mai mult.

Formaţii:
FC Braşov - Iacob 6 - Straut 6, Machado 6, D. Santos 6, Serginho 6 - Enceanu 6 (Păun 6), Aganovic 6 (Leko), C. Munteanu 5, Cristea 4 (Buga 5) - Constantinescu 7, Grigorie 4.
Oţelul - Plopeanu 8 - Mişelăricu 5, Sipovic 6 (Miron 6), Pecha 8, Murgoci 2 - St. Cucu 4, V.Gheorghe 5 (Ciftci 5), Popescu 5 (Stoian 4), Avdic 6, Zaharia 7 - Tudorie 4.

Declaraţii:
Cornel Ţălnar - antrenor FC Braşov: „Rezultatul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Am dominat categoric, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. Cred că avem o problemă la finalizare".
Hans Michael Weiss - antrenor Oţelul: „Am obţinut o remiză norocoasă. Nu am evoluat deloc bine în această seară, dar am obţinut primul punct în campionat. Nu am reuşit să păstrăm mingea şi cred că acest lucru s-a petrecut şi pentru că am avut multe absenţe. Sper ca în meciul viitor să avem altă evoluţie".


Articole înrudite