23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine preia Oţelul?
Cine preia Oţelul?

Oţelul se află într-o situaţie fără precedent. Echipa gălăţeană nu ştie ce-i va rezerva viitorul şi, în afară de asta, mai are şi o situaţie foarte delicată în clasament. De fapt, lucrurile se leagă. Situaţia financiară se reflectă perfect în prestaţia echipei pe teren. Suporterii aveau speranţe că australianul de origine română Florin Burhală va prelua majoritatea acţiunilor, însă lucrurile sunt neclare. Între timp a apărut şi numele lui Ştefan Mărgineanu, un om de afaceri în vârstă de 71 de ani, care este dispus să preia clubul gălăţean.
Remus Pascu, director executiv Oţelul, ne-a declarat: „Oţelul nu intenţionează să se retragă din campionat. Toate aceste zvonuri sunt doar nişte invenţii. Facem eforturi ca activitatea la toate nivelurile să continue. Colaborarea cu Aspen Alpine Management continuă pe partea de consultanţă. Domnul Andrei Rusu este membru al conducerii şi a fost numit de partea australiană, care, de asemenea, identifică jucători care pot fi transferaţi la clubul nostru. Australienii s-au implicat doar pe plan sportiv. Nu ştim dacă această colaborare va continua, dar deocamdată Aspen Alpine Management se ocupă de managementul sportiv al Oţelului. Pot să vă informez însă că ne aflăm în plin proces de cooptare a unor noi acţionari. Deja se discută despre documente. O parte dintre cei care sunt interesaţi, sunt puţin dezamăgiţi de jocul şi de poziţia ocupată de echipa noastră. Sperăm să revenim repede în clasament şi tocmai de aceea le-am solicitat antrenorului Weiss şi jucătorilor să depună toate eforturile pentru a face impresie bună potenţialilor acţionari. Negocierile sunt în toi şi pot fi încheiate până la sfârşitul anului. Returul campionatului va prinde probabil Oţelul şi cu alţi acţionari în afară de TNG”.
Este clar că TNG nu doreşte să renunţe la toate acţiunile pe care le deţine la Oţelul. Grupul de firme coordonat de Dan Adamescu vrea doar să coopteze şi alţi acţionari pentru ca Oţelul să poată să meargă mai departe. Clubul gălăţean se află în criză, iar sosirea nor noi acţionari ar ajuta mult fosta campioană.
Este greu de crezut că Oţelul poate deveni o echipă atractivă pentru investitori cu actualul lot de jucători. Formaţia gălăţeană pare incapabilă să câştige vreun meci în Liga 1, iar după cum evoluează, este candidata numărul 1 la retrogradare. Potenţialii investitori trebuie să înţeleagă că numai printr-o injecţie rapidă de capital, formaţia gălăţeană poate reveni pe linia de plutire.


Articole înrudite