23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Galaţiul are potenţial fotbalistic foarte mare”
„Galaţiul are potenţial fotbalistic foarte mare”

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a venit în judeţul Galaţi pentru Supercupa desfăşurată la Lieşti. Oficialul a avut numai cuvinte de laudă la adresa potenţialului fotbalistic al oraşului de la Dunăre.
„Eu ştiu Galaţiul încă din urmă cu 15-20 de ani, când eram junior şi mă pierdeam mereu în oraşul dumneavoastră. Asta înseamnă că Galaţiul a avut mereu potenţial şi a investit puternic în copii şi juniori. Nu am avut nici o întâlnire cu primarul Marius Stan pentru a discuta despre posibilitatea ca la Galaţi să avem un Centru Regional de Excelenţă. În ţară vor exista 8 astfel de centre, iar primele două le-am încredinţat Timişoarei şi Târgu-Mureşului. Aştept o invitaţie din partea autorităţilor gălăţene pentru a începe o astfel de discuţie”, ne-a declarat Răzvan Burleanu.
Disponibilitatea din partea conducerii Federaţiei există, în Galaţi există o infrastructură bună, astfel că există şanse ca în oraşul de la Dunăre să apară un Centru Regional de Excelenţă. S-a discutat despre posibilitatea ca la Brăila să apară un astfel de centru, însă oraşul lui Panait Istrati este la pământ cu infrastructura fotbalistică, astfel că lucrurile s-au anulat înainte să înceapă.
Galaţiul fotbalistic are nevoie de un astfel de centru pentru că la nivel de seniori, lucrurile sunt gri spre negru. FCM Dunărea s-a desfiinţat, iar Oţelul respiră greu. Există riscul major ca, în 2015, oraşul de la Dunăre să nu mai aibă echipe de seniori la nivelul primelor două divizii. În aceste condiţii, crearea unui Centru Regional de Excelenţă ar oferi speranţe că fotbalul la nivel de seniori va renaşte într-un viitor nu foarte îndepărtat.


Articole înrudite