26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele mai importante evenimente din lumea sportului
Cele mai importante evenimente din lumea sportului

Fiecare sport este diferit, iar acest lucru nu mai este de mult o noutate. Începând de la jocurile elegante de cricket până la cursele de cai pline de noroi, până în momentul de față au avut loc o mulțime de evenimente care au rămas în istorie. Datorită faptului că tot ce e nou are tendința de a rămâne întipărit în mințile oamenilor și ajută la o înțelegere a diversității culturale, multe dintre aceste evenimente au loc anual sau în mod constant. Iată care sunt acestea.

Wimbledon, Anglia

Probabil unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest tip, turneul de tenis din Anglia are loc în fiecare an începând cu 1877. Acest eveniment se joacă pe iarbă, interesant de notat fiind faptul că această suprafață permite un joc de tenis rapid.

Cei mai prestigioși sportivi își dau întâlnire în Londra și luptă pentru a obține titlul de Grand Slam timp de două săptămâni. Un eveniment de această anvergură impune și respectarea anumitor reguli. În primul rând, ținuta este un factor decisiv, chiar și pentru jucători. Aceștia trebuie să fie îmbrăcați în totalitate în alb. Pentru că nu a respectat acest lucru, Roger Federer a fost nevoit să-și schimbe încălțămintea în 2013, pentru simplu fapt că talpa era portocalie.

Cât despre meniu, căpșunile cu frișcă nu sunt deloc o alegere greșită. Toate acestea în compania unui pahar de șampanie. O alegere atât de populară a dus la nici mai mult nici mai puțin de 25.000 de sticle de șampanie consumate.

BlizzCon

Sportul, fie că se desfășoară în persoană sau online, este o sursă incontestabilă de divertisment și îi ajută pe oameni să-și dezvolte spiritul competitiv. Drept urmare, Blizzcon, una dintre cele mai importante convenții de gaming este un motiv bun pentru pregătirea minții jucătorilor în avans.

Pe lângă faptul că au posibilitatea de a vedea câteva dintre jocurile noi, participanții pot lua parte și la concerte sau pot să urmărească cel mai intens campionat de jocuri. Mai mult, pe durata acestui eveniment are loc și un turneu în care sunt incluse mai multe jocuri, iar câștigătorul primește titlul de cel mai iscusit jucător din lume. Multă lume asociază Hearthstone cu acest eveniment. Pe scurt, acesta este un joc de cărți care a devenit din ce în ce mai popular în ultima vreme.

Jucătorii adevărați știu că printre jocurile de poker se găsește și pokerul online, care poate fi accesat de oriunde. Cu o varietate atât de mare de jocuri, începând de la sloturile clasice până la Texas Hold’Em poker sau Omaha High, e ușor să te pregătești pentru orice tip de turneu. Drept urmare, oricine poate înțelege de ce atât jocurile obișnuite cât și cele de poker sunt principalele atracții când vine vorba de divertisment sau pur și simplu de o activitate care ajută la eliberarea de stres.

Jocurile Olimpice

Nu există persoană care să nu fi auzit de la un moment dat de celebrele jocuri olimpice. Timp de două săptămâni publicul din toată lumea urmărește cu sufletul la gură performanța atleților lor preferați. Acest eveniment are loc o dată la patru ani, iar edițiile de vară și iarnă sunt alternate.

Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe despre sport, probabil știi că grecii au fost cei care au pus bazele acestei întreceri sportive.

În zilele noastre oameni din toată lumea se uită cu nerăbdare la televizor și speră ca sportivul lor preferat să iasă învingător. Însă în secolul 8 î.Hr., atunci când a avut loc prima ediție în Olimpia acest lucru nu a fost posibil. Cu toate acestea, cu siguranță atleții erau la fel de pregătiți.

Un alt lucru interesant de notat este faptul că în trecut jocurile se desfășurau pe o durată de 6 luni. Mai mult, femeilor le-a fost permis să participe la întreceri abia începând cu anul 1900.

Campionatul mondial de fotbal

Suporterii au motiv de bucurie timp de o lună, o dată la patru ani pentru că au ocazia să urmărească jocuri de fotbal la cel mai înalt nivel. Terasele sunt de obicei pline cu persoane care urmăresc cu sufletul la gură echipa favorită și speră să ia titlul cel mare. Cu alte cuvinte, 32 de țări luptă pentru supremație.

Până în prezent campionatul mondial de fotbal a avut loc de 21 de ori, în 17 țări diferite. În anul 2018 acesta s-a desfășurat în Rusia. Țara care a câștigat titlul de cele mai multe ori este Brazilia, iar acest lucru nu este de mirare. Jucătorii de aici au 5 titluri, ei sunt urmați de Italia și Germania, ambele țări câștigând de 4 ori.

Thomas Muller este jucătorul de origine Germană care a marcat cele mai multe goluri. Până acum are 10 și mai are nevoie de încă 6 pentru a atinge recordul reușit de un alt german.

Turul Franței

Deși evenimentele menționate anterior au o oarecare popularitate, acest tur reușește să acapareze atenția oamenilor cu succes timp de trei săptămâni. Prima ediție a avut loc în anul 1903. De atunci, evenimentul care se desfășoară pe o lungime de peste 3600 km este urmărit cu mare interes de publicul de pretutindeni.

Așa cum a fost menționat anterior, Turul Franței a început acum peste 100 de ani. Totuși, ideea inițială consta în promovarea unei publicații scrise în regiunea Franței.

După cum era de așteptat, la acest tur se consumă un număr foarte mare de calorii, echivalentul a 495 croissante, 152 preparate de mic dejun englezesc sau 200 sticle de șampanie. Considerând aceste statistici, fiecare echipă vine pregătită. Atleții aduc 3,900 mii de batoane proteice, multe sticle cu apă, diverse nuci în cantități la fel de mari și borcane cu gem.

Acestea sunt câteva dintre principalele evenimente sportive care au loc în lume. Până și persoanele care nu au prea multe tangențe cu lumea sportului au urmărit cel puțin o dată un eveniment de acest tip. Frumusețea sportului este că unește oamenii și le menține flacăra competiției aprinsă.


Articole înrudite