23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bernard Topic şi Iaroslava Şvedova, primii tenismeni care au intrat în izolare din cauza Covid-19
Bernard Topic şi Iaroslava Şvedova, primii tenismeni care au intrat în izolare din cauza Covid-19

Conform portalului Tennis Threads, Bernard Tomic din Australia şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan sunt primii jucători de tenis care au intrat în izolare din cauza coronavirusului.
Jucătorul australian Bernard Tomic (27 ani) s-a plasat singur în autoizolare, la Miami, după ce a prezentat simptome de coronavirus. Tomic, care la începutul lunii a participat la un turneu challenger la Monterrey (Mexic), înainte de a călători în Statele Unite pentru Miami Open, anulat ulterior, consideră că a contractat virusul în timpul deplasării sale.
„De marţi am început să nu mă simt bine. Aveam deja dificultăţi de respiraţie, iar sistemul meu imunitar era scăzut. Sunt în prezent la Miami, izolat de toată lumea, cum am fost sfătuit. Încă nu am fost testat pentru COVID-19, care am toate simptomele. Cred că l-am luat când am călătorit la Monterrey, săptămâna trecută. Lumea trebuie să ia foarte în serios acest lucru, mai ales acasă în Australia. Nu ştiu cât voi sta izolat sau când voi fi testat'', a declarat Tomic. ATP a anunţat săptămâna trecută că suspendă toate turneele masculine timp de şase săptămâni, până pe 27 aprilie, din cauza escaladării pandemiei de coronavirus.
„Salutare din carantină! Multă lume din Kazahstan probabil a auzit că în zborul de la Moscova la Nur Sultan din 12 martie a fost un pasager, zburând de la Milano, care avea coronavirus. Am fost în acel zbor'', a anunţat jucătoarea Iaroslava Şvedova, căpitanul echipei de Fed Cup a Kazahstanului, aflată în carantină într-un spital din Nur-Sultan, după ce a fost în acelaşi avion cu o femeie infectată cu coronavirus. Kazaha a explicat că, revenind din Statele Unite, a fost plasată în carantină, ca şi ceilalţi pasageri din zborul amintit. Femeia care a călătorit cu cursa din 12 martie a fost a treia persoană infectată cu coronavirus din Kazahstan. WTA a ales să aibă o atitudine mai rezervată înainte de a anula alte turnee înainte de a vedea cum evoluează pandemia. Următoarele turnee WTA din calendar sunt cele programate pe 20 aprilie la Stuttgart şi Istanbul.

Sursa: Agerpres


Articole înrudite