19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au produs surpriza şi au învins Timişoara
Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au produs surpriza şi au învins Timişoara

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara duelul dintre CSM Galaţi şi SCM Ohma Timişoara, care a contat pentru cea de-a 11-a etapă din Liga Naţională de Baschet Masculin. Pe cele două bănci tehnice s-au aflat antrenorii Naţionalei de seniori a României, Florin Nini respectiv Dragan Petricevic. Formaţia gălăţeană a reuşit cea mai bună evoluţie din acest sezon, reuşind să furnizeze o mare surpriză, obţinând prima victorie din campionat. CSM Galaţi a jucat aproape perfect în prima jumătate a partidei, a condus în permanenţă pe tabela de marcaj şi a intrat cu +13 puncte la vestiare, 49-33. Timişorenii au revenit, au controlat cu autoritate sfertul trei şi au egalat, 61-61. Băieţii lui Florin Nini, impulsionaţi din teren de Milos Pesic, revenit la Galaţi, şi-au păstrat atitudinea şi stăpânirea de sine, au trecut din nou în avantaj şi după un final dramatic s-au impus meritat.
„A fost un meci bun, de angajament, cu o atitudine dincolo de limita de confort. O victorie importantă, cea de-a doua dacă o punem în ecuaţie şi pe cea din Cupa României. Ne aşteaptă în continuare provocări, sunt convins că băieţii au înţeles că fără această determinare, fără a realiza relaţiile de joc, nu putem spera la victorii. Îmi doresc să depăşim unele situaţii care apar, să ne pregătim bine în cea mai bună formulă şi să avem antrenamente în condiţii optime. De asemenea, nu pot să nu evidenţiez revenirea lui Pesic, un jucător cerebral, cu maturitate, care să ne dea siguranţă şi limpezime, mă bucur că vom colabora din nou. Mă bucur că debutul lui a coincis cu o victorie, a fost un jucător de caracter, este şi va fi un foarte bun antrenor, cu siguranţă vom realiza lucruri frumoase împreună”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Florin Nini.
Rezultat final: CSM Galaţi - SCM Ohma Timişoara 87-78 (28-23, 21-10, 12-28, 26-17). 5-ul de start pentru echipa gălăţeană: Milon 16 puncte, 6 recuperări, 0 pase decisive, 0 intercepţii; Stan (2 p, 6, 0, 1); Ciotlăuş (11 p, 2, 3, 4); Sturanovic (6 p, 4, 0, 0); Ferguson-Masters (15 p, 1, 3, 0). Au mai jucat: Pesic (13 p, 5, 1, 0), Brewton (13 p, 2, 2, 2), Galbreath Jr. (9 p, 6, 1, 0), Vlad (0, 0, 3, 0), Azaria (2 p, 0, 0, 0). CSM Galaţi se menţine pe locul 16 cu 11 puncte din 10 jocuri. Până la finele anului, CSM Galaţi va mai disputa patru meciuri: Rapid Bucureşti - 18 decembrie, Steaua Bucureşti - 23 decembrie, ambele pe teren propriu în campionat şi dubla din sferturile de finală ale Cupei României cu Athletic Constanţa, 27 decembrie în deplasare şi pe 30 decembrie la Galaţi.


Articole înrudite