23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Aleşii locali au fost de acord ca, prin acte adiţionale la contractele de asociere deja încheiate între municipalitate şi aceste structuri sportive, să fie majorate susţinerile financiare de care un număr de 8 cluburi sportive au beneficiat deja. Unii dintre consilieri au ţinut să se abţină de la vot şi nici măcar sublinierile făcute de viceprimarul PSD Florin Popa nu i-au determinat să voteze. Florin Popa a precizat că suplimentarea sumelor deja alocate se face în limita legii, de maxim o treime din bugetul de funcţionare a structurilor sportive pentru anul competiţional în curs.
„Deoarece la alocarea iniţială care a fost făcută a existat o rezervă care n-a fost repartizată, am considerat că este de datoria noastră să-i sprijinim pe cei care aveau nevoie să-şi continue activitatea sportivă până la finalul campionatului actual, motiv pentru care tuturor structurilor sportive care au solicitat şi aveau dreptul să primească sprijinul acesta le-am acordat sumele necesare necesare”, a precizat viceprimarul.
Cea mai mare sumă de bani a fost alocată, prin act adiţional, Clubului Sportiv Municipal „Dunărea” Galaţi, şi anume 175.000 de lei, în timp ce finanţarea Clubului Sportiv Phoenix Galaţi a fost suplimentată acum cu 120.000 de lei.
Suma de 76.300 de lei este suplimentul financiar acordat pentru Clubul Sportiv Arcada, în timp ce Clubul Sportiv "Universitatea" Galaţi a primit 50.000 de lei. Suplimentul de 37.500 de lei ajunge la Clubul Sportiv United Galaţi iar Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea a primit un supliment de 25.000 de lei, în timp ce Asociaţia Clubul Sportiv de Volei Donaris 2010 Galaţi a primit 15.000 de lei. Singurul care a primit exact cât a cerut a fost Clubul Sportiv Meikyo, adică 5.000 lei. 


Articole înrudite