23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a ieşit şi din Cupa Ligii
Oţelul a ieşit şi din Cupa Ligii

Oţelul a început partida din oraşul lui Brâncuşi cu o formulă din care lipseau Cernat, Jula şi Popescu, lăsaţi la Galaţi din motive diverse. Cum şi Iulian Popa începuse din postura de rezervă, primul 11 arăta puţin diferit. De partea cealaltă, Pandurii alinia aproape cel mai bun 11. Problema era că gorjenii nu-l mai aveau pe Petre Grigoraş pe bancă. Chiar şi fără „Cel mai tare din oraş”, urmaşii lui Tudor Vladimirescu au început tare. Nistor a marcat în minutul 9 cu un şut formidabil de la 16 metri. Pandurii a ratat apoi exasperant. Erico a trimis pe lângă poartă din poziţie foarte bună, iar Răduţ şi Roman au lovit barele porţii lui Hotoboc. Portughezul Helder a avut ocazia să demonstreze că ratările se răzbună, dar a trimis peste poartă din poziţie excelentă. Cele două echipe au plecat la cabine cu scorul stabilit de Nistor în minutul 9, însă se poate spune că gălăţenii au scăpat ieftin. Partea a doua nu a diferit aproape deloc de primele 45 de minute. Pandurii a atacat, iar Oţelul nu a reuşit să ofere o replică consistentă. Răduţ şi Roman au irosit ocazii uriaşe, însă Leca putea aduce egalarea, dar parcă a dorit să-l copieze pe Helder şi a reluat în văzduh din poziţie foarte bună. Era minutul 84 când Hotoboc a respins în bară şutul lui Şendroiu şi se părea că partida se va încheia cu un succes la limită al gazdelor. Buleica nu a fost de acord şi a marcat în minutul 88. Pandurii - Oţelul s-a încheiat 2-0 şi echipa gorjeană s-a calificat în semifinalele competiţiei. Chiar  dacă a ratat calificarea în semifinalele competiţiei, Oţelul a încasat 25.000 de euro. Formaţia gălăţeană a arătat rău şi a terminat sezonul cu capul şi mai plecat.
Tibor Selymes - antrenor Oţelul Galaţi, a declarat: „Pandurii este o echipă mai bună decât noi, cu jucători mai valoroşi. Următoarea perioadă este foarte importantă pentru noi. Sper să fim inspiraţi şi să aducem câţiva jucători care să ne ajute să rămânem în liga 1. După acest meci tragem linie şi vedem pe cine ne putem baza pentru retur".
Oţelul a intrat oficial în vacanţă. Reunirea pentru sezonul de primăvară este programată în prima jumătate a lunii ianuarie. Returul ligii 1 este programat să înceapă pe 21 februarie. Oţelul va juca în prima etapă pe propriul teren cu Dinamo.


Articole înrudite