24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada, CSU Danubius şi United caută victoriile pe teren propriu
Arcada, CSU Danubius şi United caută victoriile pe teren propriu

Iubitorii sportului gălăţean vor avea mult de treabă sâmbătă pentru că la sala Polivalentă Dunărea sunt programate numai puţin de trei meciuri. Primul este programat la 13.45, când Arcada va întâlni pe Steaua Bucureşti, în derbiul primelor două clasate din Divizia A1 la volei masculin, după şapte etape. „Fără îndoială este meciul considerat pe bună dreptate derbi, între primele echipe din clasament. Ne aşteaptă un meci foarte dificil, ne confruntăm cu unele probleme medicale care sper să se rezolve până la debutul meciului, avem soluţii pentru orice eventualitate, suntem pregătiţi şi, bineînţeles ne dorim ca cele trei puncte să rămână la Galaţi şi să preluăm şefia clasamentului”, ne-a declarat antrenorul principal de la Arcada, Nicu Harabagiu. Steaua a pierdut miercuri seara partida de la Ploieşti cu LMV Tricolorul, scor: 0-3 din manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României. Podiumul Diviziei A1 se prezintă astfel: 1.Steaua 18 p, setaveraj 19:5, 2. Arcada 18 p (20:8), 3. LMV Tricolorul 17 p.
În continuare, de la ora 16.30, intră în rol handbalul feminin. CSU Danubius Galaţi va întâlni pe CSM Slatina, într-o partidă care contează pentru cea de-a 10 etapă, ultima din acest an, din Liga Florilor. „Va fi o partidă foarte importantă, de şase puncte cu o contracandidată în lupta pentru atingerea obiectivului. Nu venim după o perioadă bună, am discutat serios cu fetele, sper că au înţeles că trebuie să se mobilizeze toate, să redevenim acel grup unit care a reuşit rezultatele pozitive cu Brăila, Cisnădie şi Braşov şi să simţim din nou gustul dulce al victoriei”, ne-a declarat antrenorul de la CSU Danubius, Valeriu Costea. Echipa gălăţeană ocupă locul 10 în clasament cu 9 puncte.
Ziua polisportivă se va termina cu futsal. Vicecampioana României, United, care va juca în premieră pentru acest sezon sâmbăta, va întâlni de la ora 18.30, pe Spicom Sf. Gheorghe. Băieţii pregătiţi de Cosmin Gherman şi Alexandru Tănăsilă sunt clar favoriţi în confruntarea cu lanterna, echipă ce nu a reuşit să obţină niciun punct în primele 10 etape şi vor să-şi îmbunătăţească golaverajul. Altfel, Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF a amânat dosarul Informatica Timişoara - United şi l-a trimis la Comisia de futsal pentru completare, situaţia nu este deloc simplă, anularea meciului în vederea reprogramării nefiind justificată şi acum va trebuie găsită o soluţie.


Articole înrudite