25 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Arcada a egalat şi forţează finala la Zalău
Arcada a egalat şi forţează finala la Zalău

Gălăţenii care iubesc sportul au parte din nou de suspans, de data aceasta în semifinala Diviziei A1 la volei masculin dintre Arcada şi ACS Volei Municipal Zalău. Marţi seara a avut loc episodul patru şi din nou am asistat la o partidă spectaculoasă, pe muchie de cuţit. Echipa gălăţeană a început în trombă şi şi-a adjudecat primul set. Vicecampionii din Zalău au replicat imediat şi au restabilit egalitatea. Cu brazilianul Caio de Pra, în zi mare, secondat de Marquez, Sysoev sau Cerşemba, puşi în valoare de „dirijorul” Despotovski, Arcada a controlat cu autoritate setul trei şi a preluat conducerea. Soarta meciului s-a decis în cel de-al patrulea set, unul foarte disputat, în care avantajul a alternat pe tabela de marcaj. Oaspeţii au condus la început: 0-2, 3-6, 6-8, 12-13, 14-16. „Furia roşie” a răspuns prin Suson care a restabilit egalitatea, câteva blocaje ermetice i-au exasperat pe adversari iar „Bomba” a închis partida. Rezultat final: Arcada - ACS Volei Municipal Zalău 3-1 (20, -17, 18, 22). Antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu au folosit formula: Sysoev, Suson, Cerşemba, Caio de Pra, Despotovski, Marquez - Cristudor, libero. A mai intrat: Paşcan. Scorul general a devenit 2-2. Meciul decisiv care va desemna echipa care va întâlni pe SCM U Craiova în finala pentru titlu se va disputa pe 13 aprilie la Zalău. Până atunci, însă cele două echipe se vor întâlni pe 9 aprilie la Piatra Neamţ în Final Four-ul Cupei României.

Declaraţii:

Neculai Harabagiu - antrenor Arcada: „ Am reuşit să facem meciuri frumoase la Galaţi, cu rezultate pe măsură. Şi la Zalău am jucat bine, dar am pierdut. Aici am jucat şi mai bine, am fost mai organizaţi şi rezultatele s-au văzut. În următorul meci pornim de la zero, va fi un meci foarte greu, suntem două echipe puternice, cam de aceeaşi valoare şi o să fie care pe care. Vom face tot posibilul să ajungem în finală. Am nimerit cu Zalăul, am spus-o de la început că nu are importanţă terenul pe care jucăm, fiecare echipă şi-a câştigat meciurile de acasă, deja ne cunoaştem foarte bine, de acum contează doar ziua şi forma în care vom fi la momentul meciului decisiv”.
Caio de Pra - jucător Arcada: „A fost meciul întregii echipe, nu doar al meu. Am jucat foarte bine în faţa propriului public, care este nemaipomenit. Vom lupta şi în meciul decisiv, la fel de mult ca şi până acum”.


Articole înrudite