27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andreea Penciu, Gabriela Marcovici şi Petrică Bălăuţă au devenit campioni europeni
Andreea Penciu, Gabriela Marcovici şi Petrică Bălăuţă au devenit campioni europeni

În aceste zile, localitatea poloneză Nowy Tomysl găzduieşte Campionatul European de haltere Under 15 şi Under 17. O performanţă extraordinară a izbutit gălăţeanca Andreea Penciu, care a devenit dublă campioană europeană la categoria 53 kg, cucerind de-asemenea şi o medalie de argint.
„Concursul a fost destul de greu, a fost o bătălie mare, am avut şi mici emoţii. Încrederea antrenoriilor în mine mi-a dat mai multă putere, curaj şi am putut să-mi îndeplinesc visul, să fiu Campioană Europeană. Visul acesta l-am avut de când am început să practic acest sport şi acum că l-am îndeplinit, următorul este să ajung Campioană Mondială. Mă bucur că am putut să îi fac pe români mândri”, ne-a declarat Andreea Penciu, sportivă cu dublă legitimare CSS -CSU Galaţi.
Sportiva este pregătită de antrenorii Costel Dimofte şi Mariana Bălan. Colega şi coechipiera sa Gabriela Marcovici, legitimată la CSS Galaţi, a cucerit titlul continental la stilul smuls şi două medalii de bronz, la aruncat şi total, la categoria 48 kg, Under 15. O evoluţie remarcabilă a avut-o şi Petrică Bălăuţă, de la CSM Dunărea (antrenori: Mihai Nicolae şi Marin Otinceanu), care a concurat la categoria 50 kg Under 17 şi a obţinut trei medalii: aur la smuls şi două bronz la aruncat şi total.  
Tot în această perioadă, la Arad s-a disputat Campionatul Naţional de juniori I. Halterofilul de la CSU Galaţi, Niţu Bădărău devenit triplu campion naţional la categoria 105 kg. Gălăţeanul se află în cantonament la Snagov cu lotul de tineret al României unde pregăteşte viitoarele competiţii: Naţionalele de tineret (Bistriţa, noiembrie) şi Europenele de juniori I programate în Israel în luna decembrie.


Articole înrudite

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi organizează Festivalul Naţional de Comedie – Ediţia ...

Premii pentru elevii de 10 ai Galaţiului

Tarifele poliţelor RCA rămân plafonate

Noi sensuri unice în Galaţi