19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Americanul Kareem Lemonte Brewton şi canadiano-jamaicanul Javon Masters au semnat cu CSM Galaţi
Americanul Kareem Lemonte Brewton şi canadiano-jamaicanul Javon Masters au semnat cu CSM Galaţi

Chiar dacă foarte târziu în comparație cu restul colegelor de eșalon, lotul CSM Galați pentru viitorul sezon din Liga Națională de Baschet se apropie de formula finală. Lotul stranierelor s-a mărit cu încă doi jucători: Kareem Lemonte Brewton și Javon Masters.
Brewton este un american de 25 ani, 190 cm, care poate evolua pe două posturi: extremă și conducător de joc. În sezonul precedent a jucat pentru Esgueira în prima ligă din Portugalia unde a reușit ca medii statistice în cele 28 de meciuri: 32,4 minute, 16,8 puncte, 4,7 recuperări, 3,5 pase decisive, 2,3 intercepții și ca procentaje: 54,1% la aruncările de 2 p, 36,6% la 3 p și 66,7% la libere.
Javon Masters, 26 ani, are dublă cetățenie canadiană și jamaicană, poate evolua poziția 1-2 și a fost transferat de la Dinamo București. În tricoul roș-alb, Javon a avut ca medii statistice: 30 minute, 12,4 puncte, 3,2 recuperări, 4 assist, 1,2 intercepții și indice de eficență 12,6, iar procentajele realizate sunt: 55% la aruncări de 2 p, 35% la cele de la semicerc și 70% la linia de pedeapsă. Cei doi sunt așteptați să ajungă la Galați peste câteva zile.


Articole înrudite