04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AFC Universitatea Galaţi joacă în „Misiune imposibilă”
AFC Universitatea Galaţi joacă în „Misiune imposibilă”

Liga 1 la fotbal feminin se reia la sfârşitul săptămânii când sunt programate partidele primei etape din play-off şi play-out. Singura reprezentantă din Moldova, FC Universitatea Galaţi, care se află în faţa celui mai greu sezon din istoria clubului va evolua în play-out şi va încerca să se salveze de la retrogradare. „Panterele negre” s-au pregătit în condiţii vitrege, au susţinut două amicale: 2-2 cu Vulpiţele Galbene Roman şi 2-1 cu Zimbrul Tulcea şi vor susţine primul joc oficial din acest an la Arad cu Piroş.
„În prima etapă din acest play-out întâlnim un adversar cu un lot numeric şi valoric peste al nostru, din punctul meu de vedere cei de la Arad au lot de play-off. La acest meci obiectivul este să rezistăm în continuare din punct de vedere financiar, să nu avem parte de accidentari şi să ajungem cu bine acasă. Din păcate, nu vom putea alinia cel mai bun 11 şi din acest motiv am încercat reprogramarea, însă echipa gazdă nu a fost de acord. Însă lupta continuă, şi dacă cei de la Arad joacă meci de meci cu cea mai bună echipă, nu ar trebui să piardă puncte în acest play-out. Aşa cum am mai zis, lupta pentru menţinerea în Liga 1 se va da între noi, Târgovişte şi Reşiţa, însă cei de la Arad, Baia Mare şi Mureş vor avea un cuvânt de spus privind echipele care vor retrograda. Luni, 28 februarie, am depus dosarul pentru finanţare de la autorităţile locale şi sperăm să fim sprijiniţi în aşa fel încât să putem continua cel puţin la acest nivel. An de an când am avut buget ne-am organizat şi ne-am îndeplinit toate obiectivele, sperăm să avem parte de un an mai bun din toate punctele de vedere. Succes tuturor echipelor şi mereu cel mai bun să câştige”, ne-a declarat preşedintele-antrenor Gabriel Călinescu.
Lotul de jucătoare: Grecu Mădălina, Pazargic Roxana, Bobocea Georgiana - portari; Dumitru Daniela, Cimpoieş Alina, Ivan Mihaela, Bot Lavinia - fundaşi; Ivan Valentina, Lupu Gabriela, Drosu Diana, Surcică Andreea, Stoian Diana şi junioarele Condrea Alexandra, Sfetcu Ioana, Năstase Simona, Crăciun Adelina şi Munteanu Georgiana. Antrenori: Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu. La nevoie se va apela şi la jucătoarele de la fosta echipă satelit sau alte junioare. Situaţia de la care se pleacă în play-out: 7. Piroş Security Protect Arad 18 puncte, 8. Fotbal Feminin Baia Mare 11 p, 9. Banat Girls Reşiţa 7 p, 10. Ladies Tg. Mureş 6 p, 11. FC UNIVERSITATEA GALAŢI 3 p,  12. CSS Târgovişte 3 p.


Articole înrudite