Vineri, 22 noiembrie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Eparhia Dunării de Jos o activitatea de tip Caravană medicală pentru persoanele sinistrate din localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi.
Activitatea social-filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila în colaborare cu Asociaţia Medicilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Pantelimon şi Ermolae”, filiala Brăila.
Acţiunea umanitară a fost desfăşurată în dispensarul din localitate, unde cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultaţii de specialitate unui număr de 50 de persoane sinistrate, cu vârste înaintate, unele cu boli cronice şi cu situaţii materiale şi financiare precare.
Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic şi a bolilor cronice.
Scopul acestei acţiuni medicale a avut în vedere ajutorarea persoanelor afectate de inundaţiile din luna septembrie prin conştientizarea stării de sănătate, prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează sănătăţii.
Persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare, au primit prescripţii şi medicamente din partea cadrelor medicale, urmând ca de săptămâna aceasta cazurile dificile să primească sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru tratament.
Caravane medicale în localităţile Cuza Vodă şi Cudalbi
Astfel, după ce vineri, 50 de persoane din localitatea gălăţeană Costache Negri au beneficiat de consult medical gratuit şi au primit prescripţii şi tratament, sâmbătă, 23 noiembrie 2024, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au continuat caravanele medicale în alte două localităţi din judeţul Galaţi, afectatea de inundaţiile devastatoare din acest an.
La dispensarul din localitatea Cuza Vodă şi la Centrul social din Parohia Cudalbi 2, cadre medicale voluntare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi preoţi cu profesii medicale, au oferit gratuit consultaţii de specialitate la peste 150 de persoane, unele cu dizabilităţi, cu vârste înaintate, greu deplasabile, multe dintre acestea cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.
Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, investigaţii de tip EKG, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cronice.
De asemenea, cu sprijinul unor donatori, persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni în cadrul acestei campanii umanitare, au primit gratuit medicamente, în baza prescripţiilor medicale oferite de medicii prezenţi.
În Arhiepiscopia Dunării de Jos, astfel de acţiuni misionare şi social-filantropice vor continua în zilele următoare şi în alte comunităţi locale din judeţul Galaţi, pentru a aduce alinare şi vindecare sufletească şi trupească, speranţă şi ajutor concret semenilor noştri greu încercaţi de revărsarea apelor.
Caravana medicală a ajuns la Centrul social din Parohia Slobozia Conachi
Şi duminică, 24 noiembrie 2024, a continuat în Arhiepiscopia Dunării de Jos programul eparhial prin care se acordă gratuit asistenţă medicală persoanelor din zona afectată de inundaţii din judeţul Galaţi.
Astfel, de la orele dimineţii, caravana medicală a ajuns la Centrul social din Parohia Slobozia Conachi, cea de-a patra comunitate gălăţeană programată pentru a primi în această perioadă vizita cadrelor medicale voluntare de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi de la mai multe unităţi medicale din judeţele Galaţi şi Brăila.
Pe parcursul a câtorva ore, în această parohie care a suferit mult în urma inundaţiilor, medicii au oferit gratuit consultaţii de specialitate la peste 50 de persoane cu vârste înaintate, greu deplasabile, unele dintre acestea cu boli cronice, marginalizate social şi cu situaţii materiale şi financiare precare.
Serviciile medicale acordate au constat în măsurarea tensiunii arteriale, investigaţii de tip EKG, ecografii abdominale, controlul glicemiei şi efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cronice.
În cadrul acestei campanii umanitare, persoanele consultate şi descoperite cu diverse afecţiuni au primit gratuit medicamente, în baza prescripţiilor medicale oferite de medicii prezenţi.
Acţiunea se înscrie în calendarul pastoral-misionar şi social-filantropic eparhial prevăzut pentru această perioadă de pregătire sufletească şi trupească pentru cele două sărbători închinate ocrotitorilor spirituali, Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae, precum şi pentru marele Praznic al Naşterii Domnului, în care sunt oficiate slujbe speciale şi sunt organizate activităţi de întrajutorare a semenilor noştri greu încercaţi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.