06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consumul moderat de bere poate reduce riscul de hipertensiune
Consumul moderat de bere poate reduce riscul de hipertensiune

Consumul moderat de bere şi de alte băuturi fermentate poate reduce riscul de hipertensiune, potrivit unui studiu realizat de mai mulţi medici de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, prezentat în Almería (Andalucía, sudul Spaniei), relatează EFE.

Medicul José A. García-Donaire, de la Serviciul de cercetări biomedicale, medicul María Abad şi medicul Nieves Martell, de la Unitatea pentru hipertensiune arterială din cadrul Spitalului Clinic San Carlos, au elaborat documentul intitulat „Importanţa stilului de viaţă sănătos pentru persoanele hipertensive. Efectul consumului moderat de bere”.

Odată cu concluziile acestui studiu, asociaţia pentru probleme de hipertensiune SEH-LELHA (Sociedad Espańola de Hipertensión - Liga Espańola para la lucha contra la hipertensión arterial) şi centrul de informare privind berea şi sănătatea CICS (Centro de Información Cerveza y Salud) vor distribui un document destinat pacienţilor din unităţile pentru hipertensiune din cadrul spitalelor din comunitatea autonomă spaniolă Andalucía.

Documentul include concluzii precum aceea că ingredientele naturale ale berii sunt 'în mod semnificativ' asociate cu o reducere a riscului cardiovascular şi cu o îmbunătăţire „considerabilă” a controlului tensiunii arteriale, cu condiţia ca berea să fie consumată cu moderaţie, menţionează CICS într-un comunicat.

„Menţinerea unui stil de viaţă sănătos poate ajuta la întârzierea sau prevenirea în mod sigur şi eficient a apariţiei bolii”, afirmă García-Donaire.

Alt avantaj al consumului moderat de bere în cazul persoanelor hipertensive rezidă în slaba cantitate de sodiu, în contextul în care majoritatea studiilor ştiinţifice demonstrează relaţia dintre creşterea tensiunii arteriale şi consumul de alimente cu un înalt conţinut de sare, explică acelaşi medic.

Recomandările pentru pacienţii hipertensivi includ, de asemenea, extinderea activităţii fizice şi efectuarea unor exerciţii fizice moderate timp de cel puţin jumătate de oră, între cinci şi şapte zile pe săptămână.


Articole înrudite