Specialiştii spun că alimentele care stau prea mult în frigider ar putea duce la intoxicaţii alimentare şi, în unele cazuri, la probleme de sănătate serioase. Astfel, medicii recomandă respectarea unei anumite perioade. Spre exemplu, sosul de paste are ca timp de păstrare doar cinci zile, după ce a fost deschis. De altfel, odată deschise, sosurile pe bază de roşii sunt bune doar pentru cinci zile. Unele mucegaiuri produc toxine, care pot fi dăunătoare!
Maioneza se poate păstra în frigider 2 luni după ce a fost deschisă. Maioneza are un conţinut ridicat de grăsimi, ceea ce înseamnă că nu este la fel de sensibilă la creşterea bacteriilor.
Brânza poate fi păstrată în frigider patru săptămâni. Brânzeturile moi au în general un timp mai scurt de valabilitate. În schimb, brânzeturile tari pot fi păstrate de la trei până la patru săptămâni în frigider. Ouăle pot fi păstrate chiar şi cinci săptămâni.