Prezenţa României la World Butchers' Challenge 2025, cea mai prestigioasă competiţie mondială dedicată măcelăriei, care va avea loc în perioada 30-31 martie, la Paris, reprezintă o premieră pentru sud-estul Europei, fiind singura ţară din regiune care va concura la această ediţie a competiţiei.
„Am început de la zero, deoarece suntem o echipă care, până la primul antrenament, nu ne cunoşteam şi nu am mai lucrat împreună, dar cu fiecare antrenament a fost tot mai bine. A necesitat mai mult timp să facem ca dinamica echipei să funcţioneze, dar acum lucrurile vin de la sine. Participarea la acest campionat este un lucru foarte important deoarece vrem să arătăm că şi România are măcelari valoroşi, că putem face aceleaşi lucruri pe care le fac alţi măcelari la nivel mondial şi că putem lucra fără să facem risipă alimentară”, spune Gabriel Arghir, căpitanul echipei.
Evenimentul, ajuns la cea de-a opta ediţie, adună anul acesta în concurs 14 ţări: Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă, România, Spania şi Statele Unite ale Americii.