Al doilea deces al unui pacient cu variola maimuţei în Spania Recomandat

 
Duminică, 31 Iulie 2022 08:11
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii din această ţară, a doua zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli, relatează AFP.

"Dintre cei 3.750 de pacienţi (...) 120 au fost internaţi şi doi au murit", a anunţat Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al ministerului în ultimul său raport publicat sâmbătă, fără a preciza data la care s-a produs cel de-al doilea deces.

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei. Vineri, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza acestor decese.

În total, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu "variola maimuţei" şi făcând referire la "analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii".

În Spania, una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, conform ultimelor date oferite de Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare, informează Agerpres.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu