Când vorbim despre alimente cu calorii negative ne referim la acele alimente care, pe lângă faptul că nu îngraşă, supun corpul unui efort suplimentar, pentru digestia lor organismul arzând mai multe calorii decât aportul lor caloric. Astfel, pentru a procesa un aliment negativ de 100 de calorii, organismul nostru va consuma 200 de calorii. Astfel, are loc procesul de accelerare a arderii grăsimilor.
Morcovii
Mai ţineţi minte ce ne spuneau mamele noastre când eram mici? "Mănâncă morcovi, că sunt foarte buni pentru vedere!". Ştiau ele de ce ne zic acest lucru. Morcovii sunt nişte legume foarte bogate în betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina B, E, K, acid folic, minerale, fosfor, zinc, mangan, fibre şi proteine şi sunt cunoscuţi pentru faptul că au un număr mic de calorii, un gust delicios şi că aduc multe beneficii sănătăţii. Morcovii îmbunătăţesc vederea, reglează somnul, combat anemia, au efect antioxidant, întăresc sistemul imunitar, menţin şi redau frumuseţea şi sănătatea pielii, combat anemia şi constipaţia, previn malformaţiile fătului etc. Morcovii se consumă proaspeţi în salate, în smoothie-uri şi în sucuri. Odată fierţi, conţinutul lor de zahăr creşte şi îşi pierd proprietăţile benefice.
Ananas şi mango
Atât ananasul cât şi mango sunt două fructe care ajută foarte mult digestia. Datorită enzimelor pe care le conţin, ajută la metabolismul proteinelor şi la procesul de slăbire. Aceste două fructe combat aciditatea gastrică şi previn constipaţia.
Castraveţii
Castraveţii fac parte din familia dovleceilor şi conţin multe fibre, acizi graşi, aminoacizi, vitamine, magneziu, mangan etc. Datorită faptului că au un conţinut mare de apă, ei au şi foarte puţine calorii: 100 de grame au 13 calorii. Castravetele este un aliment foarte gustos şi foarte sănătos: el hidratează pielea, reduce tensiunea arterială, este foarte bun în tratamentele cosmetice de înfrumuseţare, oferă strălucire părului, închide porii, are efect antitusiv şi stimulează tranzitul intestinal.
Grapefruit
Grapefruit-ul este cunoscut pentru conţinutul său bogat în enzime care ard caloriile, are un conţinut mare de apă şi are puţin sodiu. Aparent, această combinaţie de caracteristici fac grapefruit-ul un aliment perfect pentru a scăpa de kilogramele în plus, pentru că accelerează metabolismul. Se poate consuma crud, în salate, sub formă de suc sau smoothie. De asemenea, grapefruit-ul este un foarte bun antiseptic, previne apariţia artritei, a cancerului şi scade nivelul colesterolului.
Broccoli
Atunci când aud de broccoli, mulţi oameni strâmbă din nas fără să ştie de fapt că acest aliment este minunat. Broccoli este bogat în vitaminele B, A, C, acid folic, calciu, magneziu, zinc, seleniu, fibre, antioxidanţi; cu alte cuvinte, este o sursă importantă de sănătate. Pe lângă numărul mic de calorii pe care îl are (34 de calorii la 100 de grame), broccoli este un aliat în lupta împotriva kilogramelor. De asemenea, consumul de broccoli previne deteriorarea vederii, apariţia cancerului, îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară, purifică sângele, stimulează metabolismul şi este un foarte bun antiinflamator. El poate fi consumat crud, în salate, sau preparat (de preferat la aburi, foarte puţin – să îşi păstreze culoarea).
Avocado
Avocado este un fruct săţios, bogat în grăsimi bune, care ajută organismul să lupte împotriva grăsimilor rele. De asemenea, pentru a fi digerat, organismul consumă calorii (pentru a digera 100 de grame de avocado, care are 160 de calorii, corpul consumă 200 de calorii). Consumul de avocado accelerează procesul de pierdere în greutate, tratează acneea, dermatitele, hrăneşte pielea, revigorează organismul, protejează inima şi previne îmbătrânirea prematură şi cancerul.
Ardei gras roşu
Ardeiul roşu este o sursă foarte bună de vitamina B6, C, A, E şi K, de fibre, folaţi, fitonutrienţi precum licopen, luteină şi zeaxitină, are un conţinut redus de grăsimi şi de calorii (100 de grame are 31 de calorii). Pe lângă faptul că ardeiul este un aliment cu calorii negative, el are foarte multe beneficii asupra sănătăţii: previne cancerul la colon, pancreas, previne îmbătrânirea prematură, infarctul, oboseala cronică, nevralgiile, sterilitatea etc.
Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt foarte cunoscute pentru conţinutul lor bogat de antioxidanţi, minerale şi vitamine care stimulează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate. Din această categorie fac parte afinele, murele, coacăzele, zmeura, măceşele, fragii, porumbele etc. De asemenea, fructele de pădure sunt foarte bune în afecţiuni precum oboseala, colesterolul rău, bolile de inimă, hipertensiunea, balonările, cancerul etc.
Roşii
Pe lângă faptul că sunt incredibil de gustoase, roşiile sunt extrem de benefice şi pentru sănătatea noastră. Datorită conţinutului lor de potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B şi C, acid folic, antioxidanţi şi fitosteroli, roşiile ajută la arderea grăsimilor, protejează organismul de cancer, de boli cardiovasculare, previn îmbătrânirea prematură, întăresc sistemul imunitar, ajută la detoxifierea organismului şi luptă împotriva colesterolului.
Pepene
Pepenele, galben sau verde, are un conţinut de 95% de apă şi este ideal pentru orice dietă, mai ales în sezonul cald, pentru că este un fruct dulce şi foarte răcoros. El mai conţine zaharuri naturale, enzime, acizi organici care ajută organismul în procesul de detoxifiere, de întărire a sistemului imunitar şi de ardere a grăsimilor. De asemenea, el este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii, pentru că este un foarte bun diuretic.
Morcovii
Mai ţineţi minte ce ne spuneau mamele noastre când eram mici? "Mănâncă morcovi, că sunt foarte buni pentru vedere!". Ştiau ele de ce ne zic acest lucru. Morcovii sunt nişte legume foarte bogate în betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina B, E, K, acid folic, minerale, fosfor, zinc, mangan, fibre şi proteine şi sunt cunoscuţi pentru faptul că au un număr mic de calorii, un gust delicios şi că aduc multe beneficii sănătăţii. Morcovii îmbunătăţesc vederea, reglează somnul, combat anemia, au efect antioxidant, întăresc sistemul imunitar, menţin şi redau frumuseţea şi sănătatea pielii, combat anemia şi constipaţia, previn malformaţiile fătului etc. Morcovii se consumă proaspeţi în salate, în smoothie-uri şi în sucuri. Odată fierţi, conţinutul lor de zahăr creşte şi îşi pierd proprietăţile benefice.
Ananas şi mango
Atât ananasul cât şi mango sunt două fructe care ajută foarte mult digestia. Datorită enzimelor pe care le conţin, ajută la metabolismul proteinelor şi la procesul de slăbire. Aceste două fructe combat aciditatea gastrică şi previn constipaţia.
Castraveţii
Castraveţii fac parte din familia dovleceilor şi conţin multe fibre, acizi graşi, aminoacizi, vitamine, magneziu, mangan etc. Datorită faptului că au un conţinut mare de apă, ei au şi foarte puţine calorii: 100 de grame au 13 calorii. Castravetele este un aliment foarte gustos şi foarte sănătos: el hidratează pielea, reduce tensiunea arterială, este foarte bun în tratamentele cosmetice de înfrumuseţare, oferă strălucire părului, închide porii, are efect antitusiv şi stimulează tranzitul intestinal.
Grapefruit
Grapefruit-ul este cunoscut pentru conţinutul său bogat în enzime care ard caloriile, are un conţinut mare de apă şi are puţin sodiu. Aparent, această combinaţie de caracteristici fac grapefruit-ul un aliment perfect pentru a scăpa de kilogramele în plus, pentru că accelerează metabolismul. Se poate consuma crud, în salate, sub formă de suc sau smoothie. De asemenea, grapefruit-ul este un foarte bun antiseptic, previne apariţia artritei, a cancerului şi scade nivelul colesterolului.
Broccoli
Atunci când aud de broccoli, mulţi oameni strâmbă din nas fără să ştie de fapt că acest aliment este minunat. Broccoli este bogat în vitaminele B, A, C, acid folic, calciu, magneziu, zinc, seleniu, fibre, antioxidanţi; cu alte cuvinte, este o sursă importantă de sănătate. Pe lângă numărul mic de calorii pe care îl are (34 de calorii la 100 de grame), broccoli este un aliat în lupta împotriva kilogramelor. De asemenea, consumul de broccoli previne deteriorarea vederii, apariţia cancerului, îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară, purifică sângele, stimulează metabolismul şi este un foarte bun antiinflamator. El poate fi consumat crud, în salate, sau preparat (de preferat la aburi, foarte puţin – să îşi păstreze culoarea).
Avocado
Avocado este un fruct săţios, bogat în grăsimi bune, care ajută organismul să lupte împotriva grăsimilor rele. De asemenea, pentru a fi digerat, organismul consumă calorii (pentru a digera 100 de grame de avocado, care are 160 de calorii, corpul consumă 200 de calorii). Consumul de avocado accelerează procesul de pierdere în greutate, tratează acneea, dermatitele, hrăneşte pielea, revigorează organismul, protejează inima şi previne îmbătrânirea prematură şi cancerul.
Ardei gras roşu
Ardeiul roşu este o sursă foarte bună de vitamina B6, C, A, E şi K, de fibre, folaţi, fitonutrienţi precum licopen, luteină şi zeaxitină, are un conţinut redus de grăsimi şi de calorii (100 de grame are 31 de calorii). Pe lângă faptul că ardeiul este un aliment cu calorii negative, el are foarte multe beneficii asupra sănătăţii: previne cancerul la colon, pancreas, previne îmbătrânirea prematură, infarctul, oboseala cronică, nevralgiile, sterilitatea etc.
Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt foarte cunoscute pentru conţinutul lor bogat de antioxidanţi, minerale şi vitamine care stimulează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate. Din această categorie fac parte afinele, murele, coacăzele, zmeura, măceşele, fragii, porumbele etc. De asemenea, fructele de pădure sunt foarte bune în afecţiuni precum oboseala, colesterolul rău, bolile de inimă, hipertensiunea, balonările, cancerul etc.
Roşii
Pe lângă faptul că sunt incredibil de gustoase, roşiile sunt extrem de benefice şi pentru sănătatea noastră. Datorită conţinutului lor de potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B şi C, acid folic, antioxidanţi şi fitosteroli, roşiile ajută la arderea grăsimilor, protejează organismul de cancer, de boli cardiovasculare, previn îmbătrânirea prematură, întăresc sistemul imunitar, ajută la detoxifierea organismului şi luptă împotriva colesterolului.
Pepene
Pepenele, galben sau verde, are un conţinut de 95% de apă şi este ideal pentru orice dietă, mai ales în sezonul cald, pentru că este un fruct dulce şi foarte răcoros. El mai conţine zaharuri naturale, enzime, acizi organici care ajută organismul în procesul de detoxifiere, de întărire a sistemului imunitar şi de ardere a grăsimilor. De asemenea, el este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii, pentru că este un foarte bun diuretic.