Oamenii nu se gândesc decât foarte rar la lobii urechilor. Şi totuşi ei sunt indici ai trecerii timpului şi, prin urmare, ai îmbătrânirii, consideră Asociaţia britanică de chirurgie estetică. Chirurgii efectuează în prezent tot mai multe corectări ale lobilor, relatează 7sur7.be.
Wendy Lewis, consilier în chirurgie plastică, spune că lobii urechilor sunt supuşi gravităţii, ca şi bărbia şi sânii. Cu cât sunt mai jos, cu atât persoana pare mai în vârstă. „Şi faptul că femeile poartă ani la rând cercei grei fac lobul să se lungească. Reducerea lui este o operaţie simplă, care remodelează lobul şi-i redă cea mai bună proporţie”, arată ea.
Şi lobii urechilor se pot resimţi în urma unui lifting greşit: dacă s-a ridicat prea multă piele, urechea se poate apropia de obraz. Ca atare, micul necaz trebuie rectificat!
Alţi chirurgi se concentrează pe lungimea lobului. Christopher Inglefield, chirurg la Londra, a dezvoltat o metodă de intervenţie care nu lasă practic nicio cicatrice. Operaţia durează 45 de minute şi se poate face cu anestezie locală.
Urechile nu mint în privinţa vârstei unei persoane. Prin urmare, ele trebuie îngrijite. Fazel Fatah, preşedinte al Asociaţiei britanice de chirurgie estetică, spune: „Când fac un lifting, de obicei grefez puţină grăsime în lobul urechii ca să pară mai tânăr. Odată cu înaintarea în vârstă, interiorul lobului urechii pierde grăsime. Adăugaţi acest lucru la efectul gravităţii şi la faptul că, din motive necunoscute, lobii urechilor cresc odată cu vârsta, iar rezultatul nu este tocmai agreabil”.