02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noul prefect de Brăila, în control la centrele de vaccinare
Noul prefect de Brăila, în control la centrele de vaccinare

Caravana de vaccinare continuă deplasările în judeţul Brăila, la solicitările primăriilor. Echipa mobilă din cadrul Centrului de Vaccinare Sala de Sport a Liceului „Anghel Saligny” Brăila s-a deplasat luni, 07.02.2022, în localitatea Scorţaru Nou pentru a continua activitatea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a tuturor persoanelor eligibile, cu vârsta de peste 12 ani. Serurile disponibile au fost cele de la Pfizer şi Johnson, conform solicitărilor.

Acţiunea la care a participat şi Prefectul Judeţului Brăila, Iulian Timofei, s-a desfăşurat în intervalul orar 10.00 - 13.00, la Căminul Cultural (strada Administraţiei, nr. 1) din localitatea Scorţaru Nou. Rezultate caravană: 61 persoane vaccinate, dintre care 55 cu serul Pfizer şi 6 cu serul Johnson. Mai detaliat, au fost 6 persoane cărora le-a fost administrată doza I, o persoană pentru doza II şi 54 de persoane pentru doza booster.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, prefectul de Brăila, împreună cu cei doi subprefecţi au vizitat şi celelalte centre de vaccinare din oraş (Brăila Mall, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Sala de Sport a Şcolii Nedelcu Chercea şi Şantierul Naval VARD Brăila). În cadrul discuţiilor purtate cu echipele care le deservesc, prefectul s-a interesat de eventualele probleme curente din activitatea centrelor şi a ţinut să le asigure de tot suportul Instituţiei Prefectului - Judeţului Brăila.

„Îi îndemn pe toţi brăilenii să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare. Reiterez necesitatea şi importanţa vaccinării pentru toate persoanele eligibile, ţinta fiind reducerea cazurilor severe şi a deceselor cauzate de acest virus. Administrarea unui vaccin împotriva COVID - 19 reprezintă unul dintre instrumentele critice pentru limitarea efectelor pandemiei, alături de respectarea restricţiilor şi aplicarea măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, a declarat Iulian Timofei.

Noul prefect de Brăila, Iulian Timofei, este fost jandarm de carieră, cu o activitate de 29 de ani în structurile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Brăila, ultima funcţie deţinută fiind cea de prim-adjunct al inspectorului şef al IJJ Brăila, de unde a trecut în rezervă în 2020. Iulian Timofei a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Brăila în data de 20 ianuarie 2022, în cadrul unei videoconferinţe, el înlocuindu-l la conducerea Prefecturii Brăila pe Florin-Sergiu Dobrescu, fost poliţist de carieră, cu o activitate de 28 de ani în structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.


Articole înrudite