03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dan Nica, atac dur la comisarul european pentru Energie privind explozia preţurilor
Dan Nica, atac dur la comisarul european pentru Energie privind explozia preţurilor

Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, i-a cerut azi, pe un ton categoric, comisarului european pentru Energie, Kadri Simson, să vină cu măsuri urgente pentru rezolvarea crizei energetice.

„Situaţia este dramatică. Avem o creştere a preţurilor la energie electrică cu peste 50% faţă de anul trecut şi a gazelor cu 400%, creşteri care afectează zeci de milioane de cetăţeni şi sute de mii de companii din UE. Ce face Comisia Europeană pentru a stopa această situaţie acum?”, a întrebat coordonatorul eurodeputaţilor Grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie şi Cercetare.

„Vorbiţi de o piaţă a energiei. Care piaţă? Când avem asemenea fluctuaţii de preţ nu se mai poate vorbi de o piaţă a energiei funcţională! De ce s-a renunţat la obligaţia de a avea rezervoare de gaz pline până în luna septembrie a fiecărui an? Care este situaţia reglementării operatorilor cu poziţie semnificativă pe piaţa energiei? De ce nu veniţi cu propunerea ca profiturile excepţionale să fie impozitate? Ne aflăm în faţa unei situaţii de speculă, pe care aţi spus că o veţi investiga şi acum aflăm că vom avea rezultatele abia peste trei ani! Care sunt măsurile pe care le veţi lua în următoarele două săptămâni?”, a declarat Dan Nica în dezbaterea din comisia europarlamentară cu comisarul european pentru Energie.


Articole înrudite