20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gheorghe Tiber: ”USL ne-a trădat!”
Gheorghe Tiber: ”USL ne-a trădat!”
Reprezentantul confederaţiei sindicale CSDR, Gheorghe Tiber, care este şi liderul sindicatului Solidaritatea de la Combinat, susţine că are informaţii potrivit cărora cei aflaţi acum la putere nu-şi vor respecta angajamentele luate faţă de confederaţiile sindicale atunci când se aflau în opoziţie.
„Pe data de 7 martie, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedinte PNL, Crin Antonescu, au semnat un protocol cu confederaţiile sindicale în care se angajau că, dacă vor ajunge la putere, vor modifica Codul Muncii şi Legea Dialogului Social, aşa cum au solicitat organizaţiile sindicale. Din informaţiile pe care le-am primit marţi dimineaţă, reiese că cei de la USL au trădat şi nu şi-au respectat promisiunile făcute înainte de a veni la putere, în sensul că reprezentanţii Guvernului au trimis o scrisoare de intenţie către FMI prin care s-ar fi angajat că nu vor modifica nici Codul Muncii şi nici Legea Dialogului Social. Dacă cei de la USL nu îşi vor onora în cel mai scurt timp promisiunile făcute, ne vom mobiliza toate forţele şi vom lupta împotriva lor la alegerile generale şi vom începe cu pichetarea Ministerului Muncii. Confederaţia CSDR, din care federaţia Solidaritatea şi sindicatul Solidaritatea fac parte, va avea o şedinţă în care va decide planul de bătaie”, ne-a declarat liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.
Rămâne de văzut dacă în cazul în care cei aflaţi la guvernare nu îşi vor respecta promisiunile făcute atunci când erau în opoziţie şi alte confederaţii sindicale, cum ar fi Cartel Alfa sau BNS, vor ieşi în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de actuala guvernare, aşa cum au făcut când cei care au fost la putere, şi anume guvernul Boc, au adoptat cele două legi contestate de sindicate.
„Din informaţiile pe care le am, deşi cei aflaţi la putere se străduie să facă ceva pentru schimbarea celor două legi, acest lucru este greu, deoarece reprezentanţii celor mai multe dintre multinaţionalele din România ameninţă cu delocalizarea activităţilor şi mutarea în zone mai prietenoase”, susţine Gheorghe Tiber.
Organizaţiile patronale se vor lupta până la capăt!
Ne-a declarat preşedintele filialei locale a IMM-urilor, Marian Filimon, care a spus că reprezentanţii patronatelor importante din România  continuă să îşi menţină poziţia critică faţă de intenţia celor de la putere de a adopta modificările cerute de organizaţiile sindicale pe marginea celor două legi.
„Dacă este nevoie, vom face şi o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, deoarece este inadmisibil ceea ce doresc organizaţiile sindicale, şi anume instalarea restauraţiei sindicale. Vor să le dăm telefoane, sedii pentru birouri, să le plătim noi, patronatele, orele muncite suplimentar în activitatea sindicală, vor să le reţinem noi cotizaţiile pe statul de plată. Şi asta nu este tot, deoarece toate modificările pe care ei doresc să le aducă nu sunt în beneficiul economiei”, ne-a declarat Marian Filimon.


Articole înrudite