21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fandoseala politicienilor locali loveşte crunt în interesele judeţului Galaţi
Fandoseala politicienilor locali loveşte crunt în interesele judeţului Galaţi

Trei proiecte foarte importante pentru comunitatea gălăţeană, aflate pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, nu au trecut voturilor "aleşilor de listă" (consilierii judeţeni sunt politicieni aleşi pe listele de partid), după ce "Opoziţia" de dreapta a întors spatele (din nou!) reprezentanţilor "Puterii", de stânga. Supăraţi, de aproape patru luni, pe consilierii judeţeni PSD-UNPR-PC-PPDD, cei ai Alianţei ACL, de "dreapta", nu au ridicat efectiv niciun deget în şedinţa CJ, arătând dezinteres pentru activitatea care se desfăşura în interesul cetăţenilor, adică a acelora în faţa cărora vor cerşi voturi la alegeri. Din această cauză judeţul Galaţi este în pericol acum să piardă sprijinul guvernamental pentru funcţionarea centrului regional care asigură intervenţiile aeriene de urgenţă SMURD în Regiunea 2 Sud-Est, dar şi banii alocaţi de Guvern pentru repararea drumurilor judeţene din Galaţi afectate de calamităţi (ultimele inundaţii care au lovit comunele gălăţene). Consilierii judeţeni PDL-PNL au făcut front comun şi au aplicat din nou "embargoul" la vot, mai ales că proiectele erau iniţiate de preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa.

Consilierii Opoziţiei sunt supăraţi că preşedintele CJ nu vorbeşte cu ei

"A cules ce a semănat", l-au ironizat pe la colţuri unii dintre opozanţi. Ba mai mult, s-au şi bucurat că au reuşit să arate ce poate "Dreapta" când se supără că Bacalbaşa nu vorbeşte şi nu negociază, înainte de şedinţe, cu ei. Reprezentanţii celor două partide reunite în ACL au acuzat public de ilegalităţi "Puterea" din CJ, înteţind astfel şi mai mult criza politică locală. Enervat de comportamentul colegilor săi, care nu au votat în şedinţă, Nicolae Bacalbaşa i-a acuzat pe aleşii PDL şi PNL de „acte criminale” şi "sabotaj".
"Cetăţenii din Galaţi nu vor mai beneficia de elicopter... în condiţiile în care reprezentanţii aşa-zisei Opoziţii ar fi trebuit să fie alături de gălăţeni într-un domeniu esenţial, salvarea vieţii. A lupta politic, sabotând locuitorii unui oraş şi lovind în sănătatea oamenilor, mie, personal, mi se pare un act criminal şi îmi asum această afirmaţie”, a tunat preşedintele Bacalbaşa, de la masa de prezidiu, în momentul în care proiectul privind realizarea hangarului pentru "cazarea" elicopterului alocat SMURD Galaţi nu a întrunit două treimi din voturile consilierilor judeţeni, atât cât ar fi fost necesar, fiind vorba de investiţie de patrimoniu.
Următoarele două proiecte, care au avut aceeaşi soartă, au înteţit acuzele preşedintelui CJ la adresa "Opoziţiei", care a părăsit sala de şedinţă.
"... Ca atare, drumurile distruse de inundaţii, pentru care s-a asigurat finanţare din partea Guvernului pentru refacere, nu se pot realiza... Este foarte grav dacă prin vot se sabotează locuitorii judeţului Galaţi pentru obţinerea unei satisfacţii politice, egoiste, iresponsabile şi antinaţionale", a mai spus Nicolae Bacalbaşa după ce "au căzut" şi hotărârile privind trecerea drumurilor afectate de calamităţi la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru ca să fie reparate din fonduri guvernamentale.
Trebuie spus acum că, dincolo de blocajul adminstrativ apărut, cauza pentru care "Opoziţia" de Dreapta refuză să voteze în şedinţele publice se regăseşte în protestul declarat de circa patru luni de zile (de la numirea unui consilier PPDD care ar fi fost validat “ilegal” în CJ Galaţi). Solidari în războiul lor politic, consilierii PDL şi PNL participă la şedinţa CJ Galaţi dar, de fiecare dată, au intrat în "greva votului", reclamând că totul este ilegal.


Articole înrudite