04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţului din această săptămână nu au apărut dispute legate de rectificare bugetară, conform zvonurilor care dădeau drept sigură retragerea sprijinului politic din partea PSD pentru preşedintele Eugen Chebac, în condiţiile repartizării de fonduri inclusiv primăriilor PDL. Toate primăriile care aveau diferite proiecte cu finanţare europeană în derulare au primit fonduri. Municipiul Galaţi a primit o sumă mai mică (100.000 de lei faţă de 1 milion, cât ar fi trebuit să primească), la solicitarea consilierului judeţean Viorica Sandu, diferenţa de 900.000 de lei revenind comunelor Fârţăneşti (324.000 de lei) şi Bălăeni (576.000 de lei).
Chebac a declarat jurnaliştilor că a fost consecvent obiceiului de a acorda fonduri tuturor localităţilor, indiferent de culoarea primarilor, şi a adăugat că este membru PSD şi va rămâne în partid până când „îmi epuizez toate şansele şi speranţele în acest partid”.
Proiectele propuse pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate. Disputele au apărut la finalul şedinţei, la punctul alocat discuţiilor diverse şi interpelărilor.

Apartamentele, încă în ceaţă

Cea mai lungă dispută a fost pe apartamentele de serviciu de la nivelul judeţului. Vicepreşedintele CJ Eugen Durbacă a avertizat că, în condiţiile nepunerii în aplicare a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile care dă acordul cumpărării locuinţelor la valoarea de inventar (apartamente cu 2 camere putând fi achiziţionate de actualii chiriaşi cu 157 de lei - n.r.) CJ riscă să plătească penalităţi actualilor chiriaşi. Aceştia au cerut impunerea unor amenzi civile. Chebac a replicat că CJ a cerut în instanţă clarificarea modalităţii de aplicare a hotărârii, întrucât locuinţele respective au fost încadrate în categoria „apartamente de intervenţie”, care nu se pot vinde, faţă de cele „de serviciu”. În plus, a fost prevăzut un termen de 6 luni (pentru a doua jumătate a lunii martie 2012), după care se poate aplica amenda civilă la care face referire Durbacă. La nivelul CJ există o speţă similară în care 3 chiriaşi nu au putut intra în posesia acelor locuinţe „de intervenţie”.

Porţia de contre

Emil Þuicu a întrebat foarte voalat când va reveni dr. Paul Ichim la Spitalul Judeţean iar dr. Nicolae Bacalbaşa s-a grăbit să răspundă mutând discuţia spre problema „infecţiei”. Preşedintele CJ răspunsese jurnaliştilor că „dr. Ichim poate reveni oricând” dar adăugase că spitalul „este condus de Facultatea de Medicină”, cu referire la dr. Aurel Nechita. Consilierul PDL Iulian Aramă a dorit să ştie ce măsuri au fost luate de condurea CJ în urma raportului Ministerului Sănătăţii pe problema infecţiei care a generat moartea a doi pacienţi. Preşedintele Chebac a precizat că au fost rediscutate termenele cu ministerul şi că au fost demarcate proceduri de reabilitare a întregului spital. „Vom vedea câţi ani va dura”, a mai adăugat Chebac. Nicolae Bacalbaşa a simţit nevoia să intervină din nou: „Infecţia de la Neurochirurgie a fost limitată în timp şi raportată la minister. Raportul ministerului nu afectează secţia ATI. Domnul Aramă a mai avut ieşiri. În rest îi transmit salutări cumnatei (angajată ca avocat al Electrocentrale în procesul cu Apaterm, pentru suma de 150.000 lei - n.r.)”. Chebac a încercat să pună capăt disputelor iar Bacalbaşa a replicat: „Nu cred că dumneavoastră sunteţi cel care să mă înveţe decenţa!”. Contre între doi colegi de partid... unul desemnat candidat şi altul încă pe funcţia vânată de primul. E o vorbă care spune că „atunci când doi se ceartă, al treilea câştigă”. Dar vom trăi şi vom vedea...


Articole înrudite