04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În repetate rânduri Eugen Durbacă şi-a ameninţat cu trădarea aliaţii din USL, dacă nu va fi desemnat el candidatul pentru fotoliul de primar al urbei. În trecut Durbacă şi-a trădat deseori partenerii. Acum, după ce patru dintre consilierii locali PDL au semnat solicitarea de convocare a unei şedinţe extraordinare de CL pentru luni, aliaţii consideră că gestul va duce la ruperea uniunii.
Dan Nica este hotărât să aducă în discuţie astăzi problema apăruta la Galaţi: „Este o abatere gravă de la protocol. În protocolul de constituire a USL scrie foarte clar că este interzis votul sau sprijinirea iniţiativelor PDL. În acest caz sprijinirea iniţiativei PDL înseamnă sprijinul unei iniţiative împotriva gălăţenilor; nu are nicio legătură cu furnizarea de căldură ci pur şi simplu cu o şmecherie. Am înţeles că vor să vândă, să cumpere din Apaterm unii de la PDL... Asta am înţeles că e miza până la urmă, care stă în spatele acestui război care se duce pe spatele gălăţenilor”.
Problema va fi tranşată la Bucureşti. Însă în plan local, directorii PC riscă pierderea funcţiilor. Cei în cauză – Jenica Totolici, director TRANSURB; şi Grosu, de la SADP.
Ruperea USL este mult dorită la Galaţi, de către membrii tuturor partidelor componente. Aşa că aceştia i-ar putea mulţumi lui Durbacă pentru că le-a împlinit dorinţele de a rămâne fiecare în propriile tranşee, bătându-se pentru propriul ciolan, şi nu într-o devălmăşie care îi tensionează în loc să îi unească.


Articole înrudite