04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liderul liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, şi-a pregătit agenda de lucru pentru prima săptămână a viitoarei sesiuni parlamentare. Din poziţia de preşedinte al Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, acesta îl anunţă pe noul ministru al Muncii că va trebui să se pregătească pentru a răspunde unor întrebări. Cea mai stringentă întrebare la care va trebui să aibă răspuns Sebastian Lăzăroiu priveşte chestiunea restricţiilor impuse de Spania muncitorilor români, al cărei exemplu pare că va fi urmat (conform intenţiilor) şi de alte state UE – Franţa, Olanda. Liberalul a declarat: ”Nu spun că măsurile Spaniei ar fi fost ilegale, pentru că suntem în acel interval de şapte ani, dar nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Suntem prima ţară cu care se iau asemenea măsuri şi, vorba aceea, boala se întinde. În acest sens voi propune comisiei audierea ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, să ne spună ce a făcut. Atunci când am aflat cu toţii că se restricţionează, era prea târziu. Ce are de gând să facă în continuare? Nu te duci la Madrid după ce au luat hotărârea, pentru că e greu să o mai întorci. Ce au de gând să facă în continuare pe măsurile care se anunţă de alte ţări? Care e politica ministerului? Ce a întreprins? De ce nu a reuşit în demersurile lui?”.
Lăzăroiu ar putea fi însoţit la audiere şi de către ministrul de Externe, căci, în opinia lui Dobre, ”românii din diaspora sunt mai preocupaţi de locul de muncă decât de votul prin corespondenţă”.
O altă întrebare pentru Lăzăroiu va fi legată de problema deficitului înregistrat la fondul de şomaj şi cel de pensii. Dobre a adăugat: ”Dacă citeşti statisticile Guvernului, nu mai e nimeni şomer în ţara românească. Toată lumea munceşte. Premierul a anunţat sute de mii de contracte de muncă şi totuşi avem deficit la fondul de şomaj. Ori am socotit prost ori toate cifrele care ni se prezintă sunt poveşti, ca să nu folosesc termenul de minciuni”.
Liberalul nu a ascuns faptul că îi dă de lucru lui Lăzăroiu şi pentru că acesta este opreocupat să fie portavocea PDL şi nu pentru soluţionarea problemelor pe care le implică funcţia de ministru al Muncii. Deputatul gălăţean a comentat că preocupările lui Lăzăroiu se înscriu în următoarea agendă de lucru: ”La micul dejun - USL, Antonescu, Ponta; la prânz - USL, Antonescu, Ponta; la cină - USL, Antonescu, Ponta. Cred că îi visează şi noaptea!”.


Articole înrudite