04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dacă democrat-liberalul Doru Resmeriţă, care îi este simpatic liderului liberalilor gălăţeni Victor Paul Dobre (conform declaraţiilor lansate public), ar fi fost puţin mai inteligent, directorul general al Inspectortatului Judeţean Şcolar ar fi fost acum liberal. Astfel se rezumă declaraţia politică de dragoste a liderului liberalilor gălăţeni pentru candidatul de serviciu al PDL, eternul băiat de gaşcă dispus să îşi arunce la coş o carieră de profesor universitar, pentru a se amesteca în cloaca politică pe care o implică viitoarea confruntare ce va urma cu ocazia alegerilor locale din 2012. Remarcăm faptul că Dobre nu a fost scutit de boala românească, aceea legată de râvnirea la bunurile altora, ignorând propria agoniseală de cadre. Ca argument ne reamintim că liberalul cu state extrem de vechi Marius Stan a crescut în ochii şi aprecierea lui Dobre doar după ce un partid de care nu auzise nimeni (între timp ecologiştii de la PAER au dispărut care prin ce partide au găsit de cuviinţă să se aciueze) lansase înainte de termen candidatul la fotoliul de primar pentru alegerile locale din 2008. Basta cu răutăcismele: haide să citim declaraţiunea liberală: „Dintre toţi liderii din PDL Galaţi, cel mai simpatic – că este simpatic! - mi se pare domnul Resmeriţă. Am auzit că are de gând să candideze la Consiliu, la Primărie... E adevărat că, dacă avea puţină minte, era acum în PNL şi alta era situaţia”.
Contactat telefonic, Doru Resmeriţă ne-a declarat: „Înainte de a se înfiinţa USL-ul la Galaţi, am avut o discuţie cu Victor Paul Dobre, trebuie să recunosc, şi mi-a spus o singură dată: «Dintre toţi PDL-iştii, dumneata ai fi unul dintre puţinii liberali. Aşa că, dintre toţi social liberalii, pot spune şi eu că sper ca Victor Paul Dobre să rămână liberal”.
Prietenia adevărată naşte daruri stranii
Şi tot pe baza sentimentelor frumoase, înălţătoare, vom pune şi intenţia liderului galbenilor gălăţeni privind darul pe care intenţionează să îl ofere omologului său portocaliu. Mircea Toader va primi de la Dobre constituţia României, şi asta întrucât fostul partener de alinţă de la alegerile din 2004 să se dumirească cum e cu votul – liber, secret, direct.... asta ca să se încadreze în normele constituţionalităţii. Dobre intenţionează să îi ofere lui Toader un exemplar al Constituţiei, cu pasajele despre vot subliniate, doar-doar s-o lămuri şi Troader cum e cu votul... asta ca să nu se mai facă de baftă, susţinând imperturbabil introducerea votului prin corespondenţă pentru diaspora. Dobre nu a fixat însă data, locul şi modalitatea în care va da curs intenţiei. Iar noi nu putem decât să încurajăm pornirea de generozitate care l-a năpădit pe liderul galben.
Mircea Toader nu a fost disponibil până la închiderea ediţiei pentru a ne împărtăşi opinia sa privind intenţia generoasă a prietenului său, situat în această perioadă de partea adversă.


Articole înrudite