27 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă - Cristian Dima (ALDE Galaţi): ”Am încredere în Călin Popescu-Tăriceanu şi în nevinovăţia sa!”
Comunicat de presă - Cristian Dima (ALDE Galaţi): ”Am încredere în Călin Popescu-Tăriceanu şi în nevinovăţia sa!”

Consecvenţa lui Călin Popescu-Tăriceanu în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor a început să deranjeze! În consecinţă i se face un nou dosar de către DNA!
Atenţia opiniei publice din România a fost concentrată în ultimele zile asupra unui subiect a cărui apariţie ridică serioase semne de întrebare. Noul dosar pe numele preşedintelui Senatului şi al ALDE Călin Popescu-Tăriceanu pare a fi semnalul că războiul politic pentru anul 2019 a început. O spun încă de la început: am încredere în Călin Popescu-Tăriceanu şi în nevinovăţia sa!
În ultimele mai bine de 24 de ore am aflat din „surse” ale diverselor canale media ce ar conţine dosarul. Aceste surse sunt mai bine informate chiar decât persoanele vizate. Văd că revine moda brevetată de procurorii DNA de a realiza dosare date „pe surse”, de a transmite informaţii deformate, în aşa fel încât să fie realizată o condamnare publică a persoanei în cauză înainte de a se cunoaşte adevăratele acuzaţii.
De ce spun că acest dosar ridică serioase semne de întrebare. În primul rând, faptele pentru care este acuzat Călin Popescu-Tăriceanu sunt din perioada 2004 – 2008, adică de o perioadă de timp între 10 şi 14 ani. Procurorii îşi aduc brusc aminte de o situaţie de acum aproape 14 ani, despre care s-a mai discutat în spaţiul public tot „pe surse” în 2015, abia acum. De ce abia acum? De ce în actualul context politic? Sunt întrebări legitime pe care ar trebui să ni le punem după ce am văzut cum se fac dosarele în România.
De asemenea, aceste acuzaţii vin după ce timp de 8 ani de zile, preşedintele Senatului a fost ascultat, urmărit şi înregistrat. Tot în acest timp au fost tentative să i se mai fabrice dosare preşedintelui ALDE, dar cu toate acestea instanţa l-a declarat nevinovat.
Cui foloseşte această campanie dusă împotriva preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu? În mod natural, ea serveşte unui candidat la prezidenţialele de anul viitor, unul care şi-a anunţat deja intenţia de a candida sau unuia care urmează să îşi anunţe această intenţie.
În acelaşi timp, acest dosar poate fi văzut ca fiind o nouă încercare de rupere a coaliţiei de guvernare şi de formare a unui nou Guvern tehnocrat. Din păcate, planurile le vor fi date peste cap.
Timp de atâţia ani de zile nimeni din DNA nu s-a preocupat să verifice denunţul la care se face referire, nimeni nu s-a preocupat să verifice ceva legat de implicarea lui Călin Popescu-Tăriceanu. Brusc, apare acest interes în contextul în care Augustin Lazăr este pe făraş de la Parchetul General. Probabil că Augustin Lazăr vrea să demonstreze naţiunii cât e de activ şi cum scoate el un dosar împotriva preşedintelui Senatului după un denunţ din urmă cu 4 ani.
Mizele sunt, cu siguranţă, multe. Una dintre ele ar putea fi aceea de a scădea ALDE, pentru că ALDE e un partid cotat foarte bine în sondaje, care poate să devină un partid important în România. O altă miză ar fi aceea de a-i afecta imaginea lui Călin Popescu-Tăriceanu în încercarea sa de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Prestaţia lui Călin Popescu-Tăriceanu şi faptul că tot mai mulţi români au încredere în el creează tot felul de tensiuni în anumite zone.
Cei care au pus bazele acestui nou dosar pierd din vedere faptul că Tăriceanu nu e Orban, pe care poţi să îl şantajezi cu dosare. Călin Popescu-Tăriceanu a rămas consecvent în mesajul său privind abuzurile statului paralel, în pofida tuturor încercărilor la care a fost supus de procurori.
Acest nou dosar creat lui Călin Popescu-Tăriceanu arată că în România a început o bătălie infernală. Putem anticipa, cred că fără a greşi, că anul 2019 va fi anul dosarelor, al loviturilor, al acuzaţiilor şi poate, de ce nu, o revenire la perioada de tristă amintire a regimului Băsescu, atunci când adversarii politici trebuiau eliminaţi.


Articole înrudite