21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cancan şi contre politice între "Superman" şi "Lebăda mută" în şedinţa de CJ
Cancan şi contre politice între "Superman" şi "Lebăda mută" în şedinţa de CJ

Este voba de "Lebăda mută a lui Lucian Blaga... sau ce a mai rămas din partidul dumneavoastră", a fost observaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa (din partea fostei alianţe politice USL), supranumit "Superman" (în urma unei apariţii televizate, în costumul celebrului personaj de film SF) la intervenţia deputatului Mircea Toader (reprezentant PDL-ACL), în şedinţa extraordinară a CJ.
Totul a început când preşedintele CJ a salutat prezenţa în sală a deputatului PSD Florin Pâslaru, la deschiderea şedinţei de Consiliu. Aflat în spatele său, pe o bancă, în asistenţă, deputatul PDL Mircea Toader a anunţat şi existenţa sa în sală. Bacalbaşa a reacţionat surprins, întrebându-l pe Toader dacă nu cumva este sub "embargou" (decizia consilierilor din Opoziţia gălăţeană de a nu vota hotărârile din CJ Galaţi), apoi l-a ironizat pe opozantul politic făcând referire la poeziile lui Blaga dar şi la... împuţinarea partidului din care provine deputatul, poate şi ca urmare a efectelor celebrei OG 55.
Împunsăturile au continuat după ce Toader a luat loc la masa de Consiliu (printre consilierii PSD) şi a cerut să ia cuvântul pentru a depune un amendament. În stilul năvalnic, caracteristic, Bacalbaşa l-a persiflat şi nu a vrut, iniţial, să îi dea dreptul de a interveni in şedinţa CJ. Cum deputatul PDL venise hotărât să solicite un sprijin financiar şi pentru centrul medical din comuna Matca (intrată demult în aria de influenţă "portocalie"), el a ameninţat direct în şedinţă că se va ocupa personal de "nerespectarea legii" în CJ Galaţi, avertizându-l pe preşedintele Bacalbaşa că îl reclamă ministrului de resort în repartizarea banilor publici. Reprezentantul CJ a lăsat garda jos, în cele din urmă, după ce l-a consultat pe secretarul Consiliului, şi i-a acordat deputatului PDL intervenţia solicitată, fără însă a uita să îl agaseze în comentariile făcute.
Nici consilierul PSD Dorin Butunoiu nu a scăpat ocazia unei contre politice la adresa lui Toader, trimiţându-l verbal la plimbare, în condiţiile în care a constatat că prezenţa deputatului la şedinţele legislativului judeţului nu se face simţită decât în perioadele electorale, doar pentru imagine şi colectare de voturi: "Cu surprindere constat că, în continuare, deputatul PDL nu vrea să se dezbrace de haina pe care o poartă de foarte mulţi ani... dar să vină doar în campanie electorală să se afişeze aici şi să spună că îi pasă de locuitorii pe care îi reprezintă este un lucru jignitor pentru toţi cei de aici şi îi recomand să se ducă la el în Parlament, să îşi vadă de legile lui şi să ne lase pe noi aici să ne facem treaba". Toader a replicat zâmbind de situaţia în care a fost pus... dezbrăcându-se de haina pe care o purta, şi a luat cuvântul cu un drept la replică, transformând şedinţa de CJ într-una tipică pentru cancanul politic din Parlament.


Articole înrudite