În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri după-amiază, printre disensiuni şi nenumărate contraziceri între consilieri, a fost votată alocarea unei sume din fondul de rezervă autorităţilor locale din localităţile afectate în urma calamităţilor produse în lunile mai şi iunie. Conform expunerii, a fost alocată suma de 1.114.000 lei pentru 27 de localităţi, precum Priponeşti, Nămoloasa, Scânteieşti sau Rădeşti. Banii pe care acestea le vor primi vor fi direcţionaţi către refacerea drumurilor comunale şi săteşti, a rigolelor, podeţelor, a sistemelor de alimentare cu apă şi a altor obiective afectate în urma ploilor abundente din lunile menţionate.
În privinţa listei cu localităţile care vor primi bani, consilierul Ion Ştefan a dorit să fie adăugate şi Matca şi Buciumeni, deoarece acestea au mare nevoie de fonduri şi s-a trecut cu vederea, chiar dacă a fost deja depusă o cerere de refacere a unui pârâu.
„La Matca ştim cu toţii ce s-a întâmplat. Deci, întâmplător sau poate nu întâmplător, Matca nu se afla în această anexă privind rectificarea. Doresc, împreună cu colegii din PDL, să fie introduse Matca şi Buciumeni, cu suma de 500.000 de lei fiecare”, şi-a expus Ştefan amendamentul.
Pentru a motiva alegerea localităţilor, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa a spus că, din suma de 15 miliarde de lei vechi, au rămas doar cu 4 miliarde deoarece au primit nenumărate solicitări în urma calamităţilor şi sumele cerute au fost foarte mari.
„Am hotărât, tot ce vine de la ISU să fie semnate de colonelul Balaban şi am trimis în fiecare parte specialist de la Direcţia tehnică, pentru că e normal să fie ceruţi mai mulţi bani. De această listă s-a ocupat domnul Hamza, care a muncit foarte mult”.
La rândul său, Hamza a susţinut că nici Buciumeni, nici Matca, nu au depus nicio cerere de acordare a unor fonduri pentru înlăturarea dezastrului.
„Noi ne-am ocupat doar de înlăturarea efectelor dezastrului pe drumurile comunale, judeţene, străzi, podiţuri şi podeţe. Matca, nefiind în evidenţă, nu putea să primească - ea figurează doar cu o cerere pentru terenuri”, spune Hamza.
La aceste răspunsuri, Ion Ştefan a afirmat că au început să coloreze „şi ploaia şi dezastrul - sunt roşii şi galbeni, din păcate, pentru gălăţeni” şi că acest lucru nu este normal.