02 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
66% dintre noi călătorim în afara ţării cel puţin o dată pe an
66% dintre noi călătorim în afara ţării cel puţin o dată pe an

Studiul efectuat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că două treimi dintre respondenţi călătoresc în străinătate cel puţin o dată pe an, iar media călătoriilor în afara ţării a tuturor participanţilor la studiu este de 1.5/an. Dintre aceştia, 46% planifică maxim 2 ieşiri din ţară în decursul unui an.

Cei mai mulţi dintre cei care ies din ţară în fiecare an o fac pentru a petrece vacanţa în locuri diferite de cele în care trăiesc, fie pentru a întâlni oameni din alte culturi, fie pentru a se relaxa în locuri speciale, pe care nu le pot regăsi acasă. În ceea ce priveşte aceste călătorii de vacanţă, 42% dintre români au afirmat că vor avea ca destinaţie locaţii din afara ţării, în 2019.

De ce călătorim?

Aproximativ trei sferturi dintre respondenţi (70%) au afirmat că atunci când călătoresc simt că imaginea lor despre cultura cu care iau contact se îmbunătăţeşte. Practic, multe dintre ideile preconcepute se demitizează şi rămân cu o părere mai clară despre societatea pe care o vizitează, fără să mai fie influenţaţi la fel de mult de ceea ce citesc sau aud despre locul respectiv. Aproape la fel de mulţi oameni (68%) consideră că devin mai toleranţi în ceea ce priveşte diversitatea şi diferenţele dintre noi.

Toleranţă, respect, responsabilitate şi independenţă

Momentul în care copiii încep să locuiască în alt loc decât părinţii lor reprezintă un prag psihologic major, fapt pentru care ne dorim ca unele valori să fie deja asumate când acel timp soseşte şi alegem să le antrenăm în timpul călătoriilor. Cele mai importante învăţături sunt considerate toleranţa şi respectul pentru alţi oameni (67%), responsabilitatea (66%) şi independenţa (47%) iar mai mult de jumătate dintre respondenţi (56%) cred că societatea, prin oamenii ei, este cea care ar trebui să se asigure de însuşirea acestor valori.

Mai multe lucruri ne unesc, decât ne separă

Chiar dacă aproape jumătate dintre participanţi consideră că astăzi oamenii sunt mai puţin toleranţi decât în urmă cu 5 ani, 61% sunt de părere că lumea devine tot mai unită şi că piedicile în calea acestui trend sunt mai puţine decât lucrurile care îl susţin. Prin urmare, călătorind mai mult vom deveni mai toleranţi, iar sentimentul de uniune şi comunitate se va dezvolta tot mai mult, pregătindu-ne să facem lumea mai bună, mai deschisă.


Articole înrudite