28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şcolile de samba din Rio de Janeiro ameninţă cu boicotarea carnavalului din 2018
Şcolile de samba din Rio de Janeiro ameninţă cu boicotarea carnavalului din 2018

Şcolile de samba din Rio de Janeiro ameninţă că nu vor mai defila la ediţia din 2018 a celui mai renumit carnaval din lume în cazul reducerii subvenţiilor de care beneficiază, informează AFP.
Primarul Marcello Crivella a anunţat la începutul acestei săptămâni că are în vedere reducerea la jumătate a subvenţiei de 2 milioane de reali (aproximativ 605.000 de dolari) atribuite fiecăreia dintre cele 12 şcoli principale care vor participa în februarie 2018 la celebra defilare de pe Sambadrom.
Prin economia ce ar putea fi astfel realizată, primarul intenţionează să dubleze de la 3 la 6 dolari suma zilnică atribuită celor 15.000 de copii care frecventează creşele municipale.
"Dacă decizia primarului Marcelo Crivella se confirmă, participarea şcolilor de samba la Carnavalul din 2018 nu va fi viabilă", a anunţat Liga independentă a şcolilor de samba (LIESA) într-un comunicat publicat miercuri seară pe reţelele de socializare.
Liderii LIESA au cerut o audienţă cu primarul, pentru "a găsi o soluţie la această problemă".
Marcelo Crivella, un pastor evanghelic renumit pentru opiniile sale ultraconservatoare, aflat la conducerea Primăriei locale din luna ianuarie, a primit numeroase critici pentru absenţa sa de la festivităţile organizate în acest an cu ocazia Carnavalului de la Rio.
El a fost acuzat că a preferat să ţină predici şi să critice exuberanţa carnală a acestei tradiţii care atrage în fiecare an sute de mii de turişti şi permite injectarea unei sume de aproximativ 1 miliard de dolari în fiecare an într-o economie profund afectată de recesiune.
Anumite şcoli de samba beneficiază de sprijin financiar din partea "bicheiros", patronii unor profitabile afaceri cu jocuri de noroc ilegale, dar cele mai multe depind de subvenţii şi de sponsorizări, care au devenit tot mai rare din cauza crizei economice.
Festivităţile de la cea mai recentă ediţie a Carnavalului de la Rio de Janeiro au fost perturbate de mai multe accidente ale carelor alegorice, în urma cărora 30 de persoane au fost rănite. Unul dintre care a strivit mai mulţi oameni de o balustradă, iar una dintre persoanele rănite a murit apoi în luna aprilie.


Articole înrudite