28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mark Zuckerberg, tot mai interesat de inteligenţa arificială
Mark Zuckerberg, tot mai interesat de inteligenţa arificială

Organizaţia de caritate înfiinţată de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi de soţia sa a anunţat achiziţia unei societăţi canadiene specializate în inteligenţă artificială, Meta, care va fi folosită pentru dezvoltarea tehnologiilor ce pot accelera lupta împotriva maladiilor, conform AFP.
Meta este un startup cu sediul la Toronto, care foloseşte inteligenţa artificială pentru citirea mai rapidă şi pentru înţelegerea lucrărilor ştiinţifice pentru a comunica elementele importante ale cercetărilor către alţi cercetători.
Chan Zuckerberg Intiative nu a divulgat modalităţile tranzacţiei, însă a specificat că intenţionează să integreze tehnologiile realizate de Meta într-un instrument care va fi disponibil cu titlu gratuit pentru oamenii de ştiinţă.
Tehnologiile sunt capabile să analizeze milioane de articole, să identifice legăturile şi tendinţele la scări sau viteze imposibile pentru oameni, subliniază responsabilii fundaţiei într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.
Meta va ajuta cercetătorii să cunoască descoperirile altora în timp real, să găsească articole importante care au trecut neobservate sau să indice tendinţele domeniului lor de activitate, explică Brian Pinkerton, director tehnic, şi Cori Barmann, responsabila cu probleme ştiinţifice.
Zuckerberg şi soţia sa au declarat anul trecut că vor aloca circa 3 miliarde de dolari în decurs de un deceniu pentru a ajuta la prevenirea şi vindecarea bolilor. Patronul Facebook a estimat cu acel prilej că această donaţie va permite organizaţiei caritabile să aibă mijloacele necesare pentru găsirea tratamentelor împotriva tuturor maladiilor sau cel puţin pentru cele care sunt mortale în prezent.
Inteligenţa artificială este în acest moment un domeniu care preocupă marile grupuri tehnologice, ce întrevăd foarte multe aplicaţii posibile în domeniul medicinei, dar şi pentru ajutorarea celor cu dizabilităţi sau în vârstă, care pot face mai eficienţi asistenţii virtuali integraţi în diferite dispozitive sau servicii online sau chiar pot ajuta maşinile să ruleze fără şofer.
De anul trecut, casa lui Mark Zuckerbeg are integrat un sistem virtual de administrare prin comandă vocală, denumit Jarvis, care este inspirat din sistemul informatic inteligent cu acelaşi nume din filmul Iron Man.


Articole înrudite