15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Julianne Moore, concediată de autorităţile din Turcia, pentru "prestaţia slabă" dintr-o reclamă
Julianne Moore, concediată de autorităţile din Turcia, pentru "prestaţia slabă" dintr-o reclamă

Actriţa Julianne Moore, recompensată cu premiul Oscar în luna februarie, a fost concediată de Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia, care afirmă că artista americană a avut o "prestaţie slabă" într-un spot publicitar care promovează turismul în această ţară.

Deşi vedeta americană a câştigat în acest an Oscarul pentru cea mai bună actriţă graţie evoluţiei sale din filmul "Still Allice", talentul ei actoricesc nu este apreciat în anumite regiuni ale lumii, informează theguardian.com.

Potrivit presei internaţionale, vedeta hollywoodiană a fost concediată dintr-o campanie publicitară care promovează turismul în Turcia, din cauza "unei prestaţii slabe", afirmă o sursă din Ministerul Culturii şi Turismului din această ţară.

Julianne Moore a fost angajată pentru a juca într-o campanie publicitară intitulată "Home Of", realizată cu un buget de 4 milioane de dolari, în care vedeta ar fi trebuit să fie filmată în timp ce călătorea cu avionul şi vorbea despre o vizită pe care a efectuat-o în Turcia, în copilărie.

Dar, după ce oficialii turci au văzut filmarea, ei au cerut ca scena în cauză să fie filmată încă odată, considerând că prestaţia actriţei americane nu era suficient de bună. Julianne Moore a refuzat acest lucru, deşi proiectul era turnat în Los Angeles. Potrivit cotidianului turc Hurriyet Daily News, întreaga campanie publicitară a fost anulată.

Deşi nu există o declaraţie oficială pe această temă, se pare că Julianne Moore nu a fost o alegere care să se bucure de popularitate în rândul Parlamentului turc. Ruhsar Demirel, reprezentant al partidului Mişcarea Naţionalistă, o formaţiune politică de extremă dreaptă, a criticat-o pe Ayşenur Islam, reprezentanta Ministerului Familiei şi Chestiunilor Sociale: "Cât de rezonabil vi se pare că ar fi să promovaţi Turcia prin intermediul unor astfel de nume şi prin intermediul unor femei? Cum vi se pare că este, în calitate de femeie, să oferiţi atât de mulţi bani unei vedete de la Hollywood pentru a promova Turcia, ca şi cum ne-am afla în secolul al XIX-lea?".

Alţi politicieni turci au criticat-o pe Julianne Moore spunând că actriţa este "o persoană depresivă". Surse din Ministerul Turismului spun că anularea acelei campanii publicitare nu înseamnă o pierdere prea mare, deoarece "peste 30 de filme similare", cu alţi actori, au fost deja realizate.

Pentru rolul din "Still Alice", actriţa Julianne Moore a câştigat toate premiile cinematografice importante din acest sezon, fiind recompensată cu un Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un premiu din partea Sindicatului actorilor americani.

De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a mai fost nominalizată la Oscar pentru rolurile din "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfârşitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) şi "The Hours/ Orele" (2003). Alături de restul distribuţiei din "Poveşti întretăiate/ Short Cuts" (1993), ea a obţinut un Glob de Aur pentru prestaţia din această peliculă.

Printre alte roluri notabile interpretate de Julianne Moore, în cele peste 60 de filme în care a fost distribuită, se numără cele din "Lumea Dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997), "Marele Lebowski/ The Big Lebowski" (1998), "Magnolia" (1999), "Hannibal" (2001), "Copiii tatălui/ Children of Men" (2006), "Vieţile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee" (2009), "Un om singur/ A Single Man" (2009), "Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right" (2010), "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love" (2011). 


Articole înrudite