15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Invitaţie tentantă pentru toate simţurile, la Madrid
Invitaţie tentantă pentru toate simţurile, la Madrid

Cea de-a şasea ediţie a Gastrofestivalului, inaugurată sâmbătă la Madrid, este un punct de maximă atracţie nu numai pentru iubitorii artei culinare, ci şi pentru cei pasionaţi de literatură, modă sau cinematograf, după cum anunţă pagina de internet a acestui eveniment, care se va încheia la 15 februarie.
Festivalul are loc sub egida „Madrid Fusion 2015”, cel de-al XIII-lea Summit Internaţional al Gastronomiei, care va reuni timp de trei zile, începând de luni, un număr impresionat de profesionişti ai domeniului: maeştri bucătari, manageri de restaurante şi ziarişti.
Timp de două săptămâni, peste 400 de instituţii culturale, magazine, restaurante, baruri şi cafenele participă la un lung şir de acţiuni care pun în valoare gastronomia, una dintre marile atracţii ale capitalei spaniole. Ofertele sunt pentru toate cele cinci simţuri şi pentru toate portofelele, asigură organizatorii.
Programul, extrem de variat, cuprinde şapte mari secţiuni intitulate: Madridul gastronomic, Experienţe senzoriale, Gastrocultură, Gastrofashion, Gastrosănătate, Design şi Gastronomie, precum şi Enocultură.
Vor avea loc activităţi devenite „clasice” în acest festival, precum „Degustatapas” (degustări de antreuri însoţite de un pahar de bere, cu un preţ mediu de 3 euro), sau „Cenas con las estrellas” (mese de seară pregătite de chefi cu multe stele, invitaţi din diferite colţuri ale lumii) sau meniuri de 25-30 de euro în restaurante de renume.
Nu vor lipsi nici proiecţiile de filme şi documentare cu subiecte legate de universul bucătăriei şi nici expoziţii de acelaşi gen găzduite de muzee sau galerii de artă. De exemplu, un atelier culinar despre utilizarea algelor este planificat la Muzeul Sorolla, ca un omagiu adus peisajelor marine atât de des întâlnite în tablourile
marelui pictor spaniol Joaquin Sorolla.
Printre noutăţile ediţiei din 2015 a „Gastrofestivalului”, figurează concerte de jazz cu degustări de vinuri şi brânzeturi, o călătorie gastronomică prin opera scriitorului Gabriel García Márquez şi un atelier de confecţionat pălării comestibile.


Articole înrudite