28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aflată în căutarea părinţilor biologici, a fost revendicată de 50 de familii
Aflată în căutarea părinţilor biologici, a fost revendicată de 50 de familii

O tânără de origine chineză, adoptată în 1992 de o profesoară americană, s-a întors în China pentru a-şi căuta părinţii biologici, dar a fost revendicată de 50 de familii chineze, fără ca testele ADN să-i poată aduce vreun indiciu relevant, au informat mass-media locale citate de EFE.
Jenna Cook s-a născut acum 25 de ani în oraşul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei (centrul ţării), şi a fost abandonată pe stradă o lună mai târziu, de unde a ajuns la un centru pentru minori şi a fost adoptată de o profesoară din Massachausetts (SUA).
În anul 2012, graţie unui program de investigaţie al Universităţii din Yale unde studia, Jenna a decis să plece în China însoţită de mama sa adoptivă, Margaret Cook, în căutarea părinţilor biologici.
"Visul meu era să-mi găsesc adevăraţii părinţi. Nu îi urăsc. Vreau să le spun că-i iubesc şi că le mulţumesc că m-au adus pe lume", a scris Jenna la rubrica de anunţuri a unui ziar local în care făcea apel la părinţii ei, informează cotidianul chinez South China Morning Post.
"Mama şi tata îmi este foarte dor de voi şi sper ca într-o zi să vă îmbrăţişez", arată ea în mesaj.
După ce cazul s-a făcut public, 50 de familii au pretins că Jenna este fiica lor şi s-au supus unui test ADN, invocând faptul că în 1992 au abandonat un bebeluş asemenea ei.
Totuşi, în pofida "surprinzătoarelor dovezi de dragoste" pe care Jenna a asigurat că le-a primit de la aceste familii, nicio probă de ADN luată de la presupuşii părinţi nu a coincis cu al ei.
Jenna este unul din miile de copii chinezi abandonaţi care au fost adoptaţi de familii american de la implementarea politicii copilului unic, în anii 70, pentru a frâna suprapopularea şi la care s-a renunţat, la începutul anului 2016, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei chineze.


Articole înrudite