28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Scăderea tarifelor a majorat traficul aerian global de pasageri, în 2015
Scăderea tarifelor a majorat traficul aerian global de pasageri, în 2015

Scăderea costurilor călătoriilor cu avionul sprijină creşterea solidă a traficului aerian global de pasageri, a estimat, joi, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
În octombrie, cererea pentru călătoriile cu avionul a crescut cu 4,5%, după un avans de 7,4% în septembrie. Factorul de încărcare (sau numărul de scaune ocupate la fiecare zbor) a ajuns la 80,5%.
În primele opt luni din acest an, costurile călătoriilor cu avionul au scăzut cu 5%, ceea ce a contribuit probabil cu trei puncte procentuale la creşterea traficului aerian global de pasageri, a anunţat IATA.
În perioada ianuarie — octombrie 2015, traficul de pasageri a crescut cu 6,8%.
IATA estima luna trecută că, în anul 2034, companiile aeriene din întreaga lume vor transporta şapte miliarde de pasageri, dublu faţă de cifra de 3,5 miliarde preconizată pentru acest an, în condiţiile unui ritm mediu anual de creştere de 3,8%. Anterior, IATA estima că numărul pasagerilor transportaţi de companiile aeriene va creşte, în medie, cu 4,1% pe an pentru a ajunge la 7,4 miliarde de pasageri în 2034.
IATA urmează să prezinte în data de 10 decembrie noile sale prognoze privind profiturile companiilor aeriene în 2015 şi 2016. În prezent, IATA mizează pe un profit global de 29,3 miliarde de dolari în 2015, aproape dublu faţă de cel înregistrat anul trecut.
IATA este o organizaţie care reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.


Articole înrudite