Preşedintele rus Vladimir Putin simte o teamă paranoică de a nu fi otrăvit, astfel încât cere ca fiecare fel de mâncare care îi este servit să fie mai întâi testat dacă nu conţine otravă, a dezvăluit în Daily Mail un bucătar care, în trecut, a gătit pentru actualul locatar de la Kremlin.
Gilles Bragard, fondatorul unei societăţi de bucătari de elită, care gătesc pentru mai marii lumii, a dezvăluit unele dintre obiceiurile culinare ale liderului rus, precum şi din cele a doi preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut de-a lungul vieţii sale.
„Vladimir Putin ordonă ca fiecare fel de mâncare să fie testat în privinţa otrăvii”, susţine Gilles Bragard, indicând că de degustarea bucatelor şefului statului rus, fost agent KGB (în vârstă de 59 de ani), se ocupă cadre profesionale, cu studii medicale. La fel, dictatorul roşu Iosif Stalin avea o armată de degustători, având o teamă bolnăvicioasă de a nu fi otrăvit de către colaboratori ai săi.
La o reuniune a Club des Chefs des Chefs, desfăşurată recent la Paris, Bragard a declarat: „Sclavi degustători există şi astăzi, dar numai la Kremlin: acolo un medic şi un bucătar verifică fiecare fel de mâncare”.
Nici unii preşedinţi americani nu fac excepţie, cerând frecvent ca mâncarea care le este servită să fie „verificată pentru a vedea dacă este sigură”, potrivit lui Bragard. Astfel, ex-preşedintele George W.Bush în timpul călătoriilor sale la Londra dispunea de doi agenţi FBI, care testau fiecare fel de mâncare ce îi era servit.
În special, liderii americani manifestă suspiciune faţă de bucătăria non-americană. Se spune că actualul secretar de stat Hillary Clinton, pe vremea când era Prima Doamnă a Americii, l-a concediat pe bucătarul francez de la Casa Albă, pe motiv că gătea „prea gras”.
Un bucătar britanic, Anton Mosimann, prezent la reuniunea de la Paris, a dezvăluit că fostul premier Margaret Thatcher era preocupată mai ales de costul produselor alimentare şi chiar a pus odată la îndoială preţul fripturii de viţel cu ciuperci morilles oferită fostului preşedinte socialist francez Francois Mitterrand. „A fost gustos, dar scump!”, i-a reproşat ea lui Mosimann mai târziu.
Dintre actualii şefi de stat, preşedintele american Barack Obama urăşte sfecla roşie, în timp ce omologul său francez Francois Hollande detestă anghinarea. Liderul de la Palatul Elysee, la fel ca şefa guvernului german, Angela Merkel, adoră caşcavalul, în timp ce soţii Obama, mai mult legumele şi fructele.
Gilles Bragard, fondatorul unei societăţi de bucătari de elită, care gătesc pentru mai marii lumii, a dezvăluit unele dintre obiceiurile culinare ale liderului rus, precum şi din cele a doi preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut de-a lungul vieţii sale.
„Vladimir Putin ordonă ca fiecare fel de mâncare să fie testat în privinţa otrăvii”, susţine Gilles Bragard, indicând că de degustarea bucatelor şefului statului rus, fost agent KGB (în vârstă de 59 de ani), se ocupă cadre profesionale, cu studii medicale. La fel, dictatorul roşu Iosif Stalin avea o armată de degustători, având o teamă bolnăvicioasă de a nu fi otrăvit de către colaboratori ai săi.
La o reuniune a Club des Chefs des Chefs, desfăşurată recent la Paris, Bragard a declarat: „Sclavi degustători există şi astăzi, dar numai la Kremlin: acolo un medic şi un bucătar verifică fiecare fel de mâncare”.
Nici unii preşedinţi americani nu fac excepţie, cerând frecvent ca mâncarea care le este servită să fie „verificată pentru a vedea dacă este sigură”, potrivit lui Bragard. Astfel, ex-preşedintele George W.Bush în timpul călătoriilor sale la Londra dispunea de doi agenţi FBI, care testau fiecare fel de mâncare ce îi era servit.
În special, liderii americani manifestă suspiciune faţă de bucătăria non-americană. Se spune că actualul secretar de stat Hillary Clinton, pe vremea când era Prima Doamnă a Americii, l-a concediat pe bucătarul francez de la Casa Albă, pe motiv că gătea „prea gras”.
Un bucătar britanic, Anton Mosimann, prezent la reuniunea de la Paris, a dezvăluit că fostul premier Margaret Thatcher era preocupată mai ales de costul produselor alimentare şi chiar a pus odată la îndoială preţul fripturii de viţel cu ciuperci morilles oferită fostului preşedinte socialist francez Francois Mitterrand. „A fost gustos, dar scump!”, i-a reproşat ea lui Mosimann mai târziu.
Dintre actualii şefi de stat, preşedintele american Barack Obama urăşte sfecla roşie, în timp ce omologul său francez Francois Hollande detestă anghinarea. Liderul de la Palatul Elysee, la fel ca şefa guvernului german, Angela Merkel, adoră caşcavalul, în timp ce soţii Obama, mai mult legumele şi fructele.