Piaţa "dispozitivelor conectate" va ajunge să valoreze 1 trilion de dolari la nivel global până în 2020, de la aproximativ 215 miliarde de dolari cât valora anul trecut, se arată într-o analiză a PwC remisă AGERPRES.
PwC defineşte „dispozitivele conectate” drept noile tehnologii ce schimbă modul în care oamenii interacţionează între ei şi cu companiile.
„Analiza noastră scoate în evidenţă potenţialul ridicat de creştere a veniturilor în cele şase sectoare conectate, pe parcursul următorilor cinci ani. De la aproximativ 215 miliarde de dolari cât valora anul trecut, piaţa «dispozitivelor conectate» va ajunge să valoreze 1 trilion de dolari la nivel global până în anul 2020, reprezentând o creştere medie anuală de 29% în acest interval”, a declarat Ionuţ Simion, country managing partner, PwC România.
Potrivit comunicatului, anumite industrii s-au confruntat cu transformări vizibile ale modelelor de afaceri tradiţionale.
„Spre exemplu, sectorul de media şi divertisment a fost transformat de platformele digitale care oferă conţinut sub formă de streaming sau servicii on-demand ce ocolesc canalele tradiţionale. În acelaşi timp, alte sectoare - cum ar fi serviciile pentru gospodării - nu diferă cu mult faţă de modul în care au funcţionat decenii la rând”, informează comunicatul citat.
Studiul explorează interacţiunea între tendinţele legate de schimbările demografice şi tiparele sociale pe de o parte şi inovaţiile tehnologice pe de altă parte, acestea din urmă determinând modurile în care oamenii ajung să aibă vieţi mai conectate.