14 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat sâmbătă, la Tuşnad, că nu se poate accepta ca mijlocul de trai al oamenilor să se bazeze în continuare pe economia neagră sau economia gri şi că schimbările necesită eforturi, care însă vor rezulta în renaşterea naţiunilor în toată Europa, potrivit NewsIn.
Premierul ungar a vorbit despre criza economică, din care, în opinia lui, va rezulta renaşterea naţiunilor din Europa. Orbán a menţionat importanţa muncii şi a concluzionat că scopul celor mai mulţi oameni a fost, până acum, ieşirea cât mai repede din câmpul muncii, transmite corespondentul NewsIn. "Au crescut generaţii care nu şi-au văzut părinţii muncind", a spus Viktor Orbán.
În opinia politicianului maghiar, nu mai putem continua să acceptăm ca mijlocul nostru de trai să se bazeze pe economia neagră sau economia gri. "Schimbările necesită eforturi, însă vor rezulta renaşterea nationilor", a spus Orbán.
Premierul a făcut o scurtă caracterizare a situaţiei mondiale actuale, menţionând problemele economice din SUA, revoluţiile din Africa, criză economică din Grecia, dezastrul natural din Japonia, care a adus semnul întrebării în privinţa energiei nucleare în Europa. "Am ajuns la capătul societăţilor de bunăstare", a spus Orbán, întrebându-se, retoric, ce urmează după toate acestea.
"În locul statelor de bunăstare trebuie să ne vedem de societăţile bazate pe muncă, a menţionat premierul maghiar. El a vorbit despre reflexul de a urmări vestul, însă a subliniat că azi s-a stins făclia vestului. "Ungaria reprezintă exemplu în multe privinţe: impozitul bancar a fost introdus de multe state. Legea presei din Anglia se va asemăna mult cu Legea mass-mediei maghiare. Fondurile de pensii private sunt în curs de naţionalizare şi în alte state din Europa Centrală. Lumea veche nu a fost răsturnată de noi, dar nici nu trebuie să ne pară rău după ea", a spus Orbán.
Liderul politic a mai afirmat că, din schimbarea erei poate rezulta unificarea naţiunii maghiare. El a menţionat că primul pas al acestei unificări este acordarea cetăţeniei maghiare, dar naţiunea se împleteşte şi în viaţa economică şi în viaţa culturală. "Din această cauză sprijină Ungaria extinderea cât de curând posibil a spaţiului Schenghen", a precizat premierul, adăugând că ţările grupului de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia - n.r.) pot deveni punctul de greutate al dezvoltării economice europene.


Articole înrudite