23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Premieră în România: masterat în domeniul nutriţiei la Galaţi
Premieră în România: masterat în domeniul nutriţiei la Galaţi
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a marcat ieri o premieră la nivel naţional, odată cu lansarea masteratului în domeniul nutriţiei. „Va fi un master de larg interes, ce va reuşi să polarizeze mai multe domenii importante. Absolvenţii vor dobândi abilităţi de stabilire a unei diete corecte”, a declarat Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, a cărui activitate a fost recompensată zilele trecute cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Mihai I Regele României” - Timişoara. Practic, noul masterat va conduce la crearea unor meserii în România, fiind vorba de profesia de nutriţionist şi cea de dietetician administrativ. „60% din acest masterat va reprezenta parte tehnică şi 40% va fi colaborare pe partea de medicină. S-a creat practic o nişă în România, care îmbină aspecte nutriţionale, astfel încât specialiştii pregătiţi în cadrul acestui masterat să poată oferi consultaţie nutriţională. Vor fi competenţi să creeze meniuri specializate pentru anumite segmente ale populaţiei”, a precizat Camelia Vizireanu, şefa Departamentului Ştiinţa Alimentelor din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi.
50 de locuri disponibile pentru studenţi
Noul masterat poate fi accesat doar de maxim 50 de studenţi pe an, numărul fiind limitat de Ministerul Educaţiei. Pentru a deveni masteranzi în domeniul nutriţional tinerii trebuie să promoveze un test de cunoştinţe generale şi unul de specialitate (industrie alimentară, medicină) sub forma unui interviu, urmând apoi să-şi susţină punctul de vedere pe un domeniu de cercetare. Studenţii care vor reuşi să îşi ia masteratul în nutriţie se pot angaja în industria alimentară şi cea de alimentaţie publică cu rol de consultanţi. „Este nevoie de acest gen de specialişti în România. Sunt convins că nu vor fi probleme în a-şi găsi un loc de muncă”, susţine profesorul Petru Alexe. Pe baza specializării în cadrul acestui master, tinerii vor putea concepe diete nutriţionale pornind de la alimentaţia publică şi turism şi ajungând până la alimentaţia din creşe şi cea destinată sportivilor de performanţă.


Articole înrudite