Cinci bărbaţi din Galaţi sunt cercetaţi penal, fiind acuzaţi că au înşelat şoferi de taxi sibieni, prin crearea de conturi în sisteme de plată online folosind datele de identitate reale a cinci persoane, fără însă a avea acordul acestora, conturi pe care le controlau efectiv, notează turnulsfatului.ro.
La nivelul Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu se află în lucru un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (patru acte materiale), vizate fiind 5 persoane de sex masculin din judeţul Galaţi, transmit reprezentanţii IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.
La data de 22 noiembrie 2022, o echipă complexă de poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Sibiu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi a luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie Sibiu, Galaţi şi Covasna, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Galaţi, precum şi cinci mandate de aducere pentru cei cinci bărbaţi bănuiţi de săvârşirea acestor fapte.
În fapt, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii sibieni au constatat că în perioada 16.04 - 16.09.2022, cinci bărbaţi din municipiul Galaţi, în vârstă de 21, 22, 23, 24 şi 26 de ani, ar fi creat conturi în sisteme de plată online folosind datele de identitate reale a cinci persoane, fără însă a avea acordul acestora, conturi pe care le controlau efectiv.
Folosindu-se de aceste date de cont şi de e-mail, unul dintre cei cinci bărbaţi (în vârstă de 21 de ani), ar fi apelat telefonic, în perioada anterior menţionată, cinci persoane de sex masculin, toţi sibieni, şoferi de taxi, iar sub prezentarea unor calităţi mincinoase, asumate cu scopul de câştiga încrederea şi totodată, de a le induce în eroare, le-au solicitat efectuarea mai multor tranzacţii prin intermediul unui serviciu plată online, sub pretextul prestării unor comisioane şi cu promisiunea restituirii sumelor tranzacţionate. Ulterior, după ce sumele erau virate, aceştia nu mai răspundeau la telefon, fără a mai restitui sumele respective.
Totodată, din cercetări a reieşit faptul că după efectuarea tranzacţiilor, aceştia îşi transferau sumele respective prin intermediul unui sistem online de transfer bancar într-un sistem online de pariuri, dispunând astfel de sumele de bani.
Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.200 lei, precizează sursa citată.