În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri după-amiază, Centrul de Consultanţă Ecologică din Galaţi a oferit, la sediul acestuia, mai multe informaţii cu privire la problemele cu care se confruntă ONG-ul, la proiectele pe care le demarează şi la scrisoarea adresată Ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a fost trimisă în cursul aceleiaşi zile. În perioada ultimilor doi ani, Centrul s-a confruntat cu un gol de proiecte, activitatea acestuia nefiind întreruptă datorită voluntarilor, şi cu lipsa resurselor financiare pentru agentul termic, care a dus la închiderea sediului. Cu toate acestea, această organizaţie non-guvernamentală, care are o vechime de 17 ani, revine în forţă cu noi proiecte ample, menite să protejeze mediul înconjurător, precum: „Mai puţine deşeuri la Marea Neagră”, „Râuri curate - mare curată” şi „Un artist al Dunării”. În privinţa scrisorii emise către ministrul Mediului, reprezentanţii Centrului de la Galaţi doresc să contribuie în cazul unor derapaje, scăpări în politicile de mediu, aspect care le permite acest lucru datorită prezenţei acestuia în reţeaua Biroului European de Mediu.
Întrebată care este conduita gălăţeanului în legătură cu grija pentru mediul înconjurător, Petruţa Moisi, preşedinta Centrului de Consultanţă Ecologică, a afirmat faptul că, deşi autorităţile au dovezi în privinţa acţiunilor, cetăţeanul rămâne indiferent.
„Primăria a demarat programe la care noi am fost destul de critici, mai ales la componenta de informare, conştientizare şi sensibilizare a publicului. Deşi, începând cu luna iulie 2009, toate unităţile administrativ teritoriale sunt obligate să ia măsuri pentru a asigura o colectare selctivă a deşeurilor, încă mai sunt zone neconforme. Unitatea ISPA, cea care răspunde de acest proiect, are documente că face destule, dar la nivelul cetăţeanului nu se vede acest lucru”, a explicat Petruţa Moisi.