20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Banca Mondială revizuieşte în creştere estimările privind evoluţia economiei Chinei şi Asiei de Est în 2013
Banca Mondială revizuieşte în creştere estimările privind evoluţia economiei Chinei şi Asiei de Est în 2013
Banca Mondială a revizuit în creştere estimările privind evoluţia economiei Chinei şi Asiei de Est în 2013 şi a apreciat că regiunea face faţă provocărilor în ciuda problemelor cu care se confruntă economia mondială, transmit AP şi Reuters.
Anul viitor Produsul Intern Brut al economiilor în curs de dezvoltare din Asia de Est va înregistra un avans de 7,9%, după un avans estimat de 7,5% în acest an, se arată în raportul Băncii Mondiale. Asia de Est va contribui cu aproape 40% din creşterea economiei mondiale în 2012. Raportul se referă la ţări cum ar fi China, Indonezia şi Thailanda, excluzând Japonia.
Economia Chinei ar urma să crească anul acesta cu 7,9% apoi va ajunge la 8,4% în 2013 şi la 8% în 2014, datorită măsurilor de stimulare adoptate de guvern.
„Perioada de încetinire a Chinei pare să se fi încheiat”, apreciază Banca Mondială.
Informaţiile indică că Produsul Intern Brut al Chinei se redresează, după ce creşterea a încetinit la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, de 7,4% în trimestrul trei din 2012.
Excluzând China, Asia de Sud-Est va înregistra un avans de 5,6% în 2012 şi de 5,7% în 2013, datorită creşterii solide în Filipine şi a evoluţiei bune din Indonezia şi Vietnam.
De asemenea Banca Mondială şi-a exprimat temerile privind perspectiva statelor din zona euro, problemele din SUA legate de „prăpastia fiscală” şi a influxurile masive de capital în Asia de Est, care ar putea duce la inflaţie şi la o bulă imobiliară.


Articole înrudite