Bateria telefoanelor mobile se descarcă în cele mai nepotrivite momente, aşa că utilizatorii caută tot felul de soluţii pentru a preveni închiderea aparatelor. Mulţi preferă să încarce telefonul în portul USB al autoturismului, dar această modalitate de încărcare prezintă o serie de dezavantaje.
Pentru a înţelege motivul, este necesar să ne gândim la faptul că în prezent există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferenţe constau în capacitatea de încărcare a acestora. Majoritatea porturilor USB din maşini oferă doar 0,5 amperi, o forţă de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanţa dispozitivelor, scrie impact.ro.
”Mulţi oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puţin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul foloseşte mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto”, a declarat Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.
Încărcarea telefonului mobil în maşină, un pericol pentru componentele vehiculului
Potrivit specialiştilor, smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Cu toate că acel adaptor oferă 12 volţi de putere, iar telefoanele folosesc de obicei 5 volţi, dacă adaptorul nu funcţionează corect sau nu aparţine producătorului smartphone-ului, ar putea trimite prea multă putere către device, ceea ce nu e bine pentru el, potrivit sursei citate.
În plus, această practică nu ar putea să-ţi deterioreze doar telefonul mobil, ci şi maşina. Sunt şanse mari ca încărcarea telefonului mobil în maşină să deterioreze bateria autoturismului, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de maşină.