20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cât câștigă angajaţii din retail? Cele mai mari salarii din domeniu
Cât câștigă angajaţii din retail? Cele mai mari salarii din domeniu

După aproape doi ani de pandemie, retailul rămâne unul dintre cele mai stabile și constante domenii, dar și printre cele mai căutate de către candidați.

Doar în acest moment există aproximativ 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să se angajeze în retail.

Nu numai că pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de muncă din acest sector, dar mulți angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă, datorită creșterilor înregistrate pe business.

Deși media salariilor din retail este scăzută față de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri și comisioane din vânzări. Apoi, nici nu e nevoie de prea multe diplome pentru activa în acest sector, ceea ce-l face unul foarte căutat, fie că e vorba despre un job temporar sau de durată.

Când vine vorba despre salarii, mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajații din retail câștigă sub 3.000 de lei net pe lună, arată cele mai recente studii de piață. Totuși, 6,5% dintre angajați câștigă peste 7.000 de lei net.

Cele mari salarii medii nete din retail sunt pentru pozițiile:

General Manager: 14.300 lei

Risk Manager: 12.000 lei

National Sales Manager: 10.000 lei

Manager IT: 8.600 lei

Director Financiar: 8.000 lei

Pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din retail:

Șef de tură: 2.080 lei

Operator centru asistență: 2.000 lei

Lucrător comercial: 2.000 lei

Asistent promoții: 1.900 lei

Casier: 1.900 lei

Joburile din retail sunt un magnet mai cu seamă pentru tinerii aflați la început de carieră, pentru că cerințele angajatorilor nu sunt prea mari. În plus, le sunt oferite și traininguri, care îi pregătesc pentru locul de muncă pe care îl vor ocupa.

Nu în ultimul rând, cei care rămân în domeniu pot înainta din punct de vedere ierarhic, în funcție de compania pentru care lucrează și de dimensiunea ei, dar și de propria ambiție.

De exemplu, un director de vânzări poate câștiga și 25.000 de lei net, arată un studiu recent, citat de Spotmedia.ro. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector se adaugă bonusurile din vânzări.

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt:

București (3.500 lei net)

Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Iași (3.000 lei net)

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt:

Călărași (1.996 lei)

Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei)

Pașcani, Vălenii de Munte, Petroșani (1.700 lei)

Locuri de muncă în acest domeniu se găsesc în toate orașele țării. Dacă ești interesat de joburile din Galați, de exemplu, vei vedea că oferta este generoasă și pentru domeniul retail. Se caută, de exemplu, director de vânzări în retail, salariul oferit fiind de 800 – 1200 euro în funcție de experiență, la care se adaugă bonusuri de performanță, lunare și trimestriale. Se oferă și alte beneficii (tichete de masă, de vacanță, cadou de zi de naștere etc.).

În același oraș se caută și șef de magazin/șef de tură, tehnician @emag, agent vânzări, Key Account Executive, vânzători, consultanți vânzări și nu numai.

E adevărat, însă, că este unul dintre domeniile în care puțini angajați pot lucra remote sau într-un sistem de lucru hibrid, metodele de muncă pe care au început să le prefere românii.


Articole înrudite