Ionuţ Teoderaşcu, este un tânăr ambiţios, perseverent, un tânăr pasionat, printre multe altele, de fotografie şi artă, un tânăr care a descoperit ce înseamnă sacrificiul, sacrificiul de a sta departe de familie şi de cei dragi. El a absolvit Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” din Târgu Bujor, iar în prezent este student în anul al III-lea la Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării şi preşedintele Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti din Iaşi (ASJ). Entuziasmul, ambiţia şi dorinţa de care dă dovadă, l-au determinat să se implice în diverse proiecte, proiecte care de altfel îl va purta cu siguranţă către un mare succes.
Cum a devenit Ionuţ, membru al Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti din Iaşi
”Prima dată am întâlnit ASJ-ul (chiar înaintea facultăţii). După vizite dese şi întrebări multe şi scurte, le-am atras atenţia studentelor care împărţeau flyere la cortul de la „Bun venit la UAIC”. M-au ţinut minte şi, peste câteva săptămâni, m-au şi zărit la prima şedinţă. A urmat primul proiect, „Eu şi cartea mea”, şi de acolo povestea a prins un frumos contur. De atunci au trecut mai bine de doi ani”, a declarat Ionuţ Teoderaşcu.
El este iniţiatorul proiectului ”Eu şi cartea mea”
Proiectul „Eu şi cartea mea”, a adunat oameni frumoşi, care au venit zâmbitori cu o carte preferată la braţ. Evenimentul a promovat un nou concept, denumit „biblioteca din mână în mână”. Astfel, fiecare participant a fost rugat să vină cu o carte preferată, carte pe care a dăruit-o unui prieten sau unui necunoscut. Fiecare s-a înscris pe o listă, iar apoi s-au făcut extrageri şi s-au grupat câte două persoane.
„Este un lucru important, dacă nu chiar o realizare, să aduni oameni în jurul unor cărţi şi nu în jurul unor tablete, telefoane ori laptopuri. Mie îmi place foarte mult ceea ce facem noi. Aici, în acest proiect, importanţi suntem noi şi cărţile noaste. Simplu: «Eu şi cartea mea»; «Tu şi cartea ta»; «Noi şi cărţile noastre»”, a mărturisit Ionuţ Teoderaşcu, iniţiatorul proiectului.
Jurnalistul Mihai Tatulici şi directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi, la Gala ”Zece ani de 10”
Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi (ASJ) va aniversa vineri, 19 ianuarie, un deceniu de activitate prin organizarea Galei "Zece ani de 10". La gală vor participa studenţi şi profesori de la catedra de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, precum şi foşti studenţi, dar şi doi invitaţi speciali, jurnalistul Mihai Tatulici şi directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi. Gala va avea, pe lângă celebrarea celor zece ani, şi o dezbatere: ”Presa, o afacere din cuvinte. După zece ani”.
De-a lungul anilor, Asociaţia Studenţilor Jurnalişti a organizat peste 50 de proiecte şi activităţi culturale, printre care se numără "Serile Filmului Românesc" (SFR), "Întâlnirile ASJ cu jurnalişti din presa naţională", "Zilele Jurnalismului local", "Journalism Summer School", "Presa - o afacere din cuvinte", "Patologia presei autohtone", "Unde se ascunde informaţia?", "Exerciţii de gândire critică", "Scriitorul lunii", "Ce mai faci, profesore?", "Şezi blând şi citeşte", "Şi eu vreau să zâmbesc de sărbători", "Eu şi cartea mea", la care se adaugă workshop-urile cu personalităţi din domeniul jurnalismului şi campaniile împotriva discriminării.
Preşedintele ASJ Iaşi, Ionuţ Teoderaşcu, spune că gala va fi "cel mai frumos" eveniment al organizaţiei
"Această gală va fi cu siguranţă cel mai frumos eveniment ASJ, cu cei mai mulţi asj-şti pe metrul pătrat. Vom încerca să aflăm, cu ajutorul invitaţilor, care au fost principalele schimbări care au apărut, în aceşti zece ani, în domeniul jurnalismului şi de asemenea vom reconstrui traseul asociaţiei împreună cu cei prezenţi. Iar la capitolul istoric stăm foarte bine pentru că ASJ a avut o activitate impresionantă pe plan local, dar şi naţional", a afirmat Ionuţ Teoderaşcu.
În zece ani, ASJ a fost premiată cu peste 10 premii şi distincţii naţionale şi locale, printre care şi "Premiul pentru cel mai bun proiect de la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi" (anul 2016 şi 2017) sau Cupa FEstudIS. În 2016, asociaţia a fost premiată la Palatul Victoria pentru activităţile desfăşurate în cadrul proiectului "Iaşi, capitala renaşterii naţionale", organizat la Iaşi în perioada 14-16 decembrie de Departamentul Centenar din cadrul Guvernului.