Slujbă şi daruri la Penitenciarul Galaţi

 
Miercuri, 17 Ianuarie 2018 15:27
Publicat în Comunitate

Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Între acestea, se numără şi cooperarea dintre diferite comunităţi parohiale şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice.
Nu puţine sunt cazurile când preoţii de parohii vizitează deţinuţii proveniţi chiar din comunităţile parohiale pe care le păstoresc. În acest context, la sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sf. Apostol Petru, un sobor de preoţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii şi Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului de maximă siguranţă din municipiul Galaţi. În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire şi rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori.
În cuvântul adresat celor întemniţaţi, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat importanţa conştientizării stării de păcat în care ne aflăm, pentru a putea pune început bun pocăinţei şi a începe o nouă viaţă, luând drept modele demne de urmat pe sfinţii lui Dumnezeu.
La momentul liturgic şi catehetic au participat persoane private temporar de libertate, lucrători din cadrul penitenciarului, precum şi tineri teologi voluntari.
Anul acesta, parohiile „Sf. Mina“, ”Sf. Ecaterina” şi ”Costache Negri” din judeţul Galaţi, prin implicarea membrilor Consiliilor şi Comitetelor parohiale, a oferite deţinuţilor prezenţi la slujbă pachete cu alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, cărţi de rugăciune şi iconiţe.
La final, ierarhul i-a binecuvântat şi i-a întărit în credinţă pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareş Bucur
Foto: Costiuc Petrică

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu